Prethodna stranica

Latte Macchiato

Pravi užitak za one koji rade kavu, ovaj napitak mješavina je vrućeg mlijeka i kremaste mliječne pjene s bogatim okusom espressa!.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Detalji

4

Sastojci

6

Koraci

Vrijeme

5'

Priprema

5'

Ukupno

Sastojci

  • 130 mlmlijeko
  • 25 ml (1 doza)espresso
  • Po željikakao ili cimet u prahu
  • Po željišećer
Napravite to sada
  • ŠTO JE LATTE MACCHIATO?

    Latte Macchiato na talijanskom znači „obojeno” ili „umrljano” mlijeko. Kad ulijevate espresso u čašu, trebali biste dobiti napitak od tri sloja zato što bi espresso trebao plutati iznad mlijeka i ispod mliječne pjene. Latte Macchiato ima isti omjer sastojaka kao i cappuccino, ali ovdje se dodaju drugačijim redoslijedom.

  • 1. korak

    S pomoću cjevčice za paru izradite mliječnu pjenu dok ne postane „mikropjena” koja je volumenom gotovo dvostruko veća od samog mlijeka.

  • 2. korak

    Pripremite dozu espressa u svojoj omiljenoj šalici.

  • 3. korak

    Ulijte mlijeko u čašu otpornu na toplinu s pomoću žlice kako vam pjena ne bi propala. Kad ulijete mlijeko, žlicom na vrh stavite pjenu.

  • 4. korak

    Dozu espressa trebali biste pažljivo uliti u sredinu mliječne pjene. Nježno ga ulijevajte kako biste stvorili sloj espressa ispod pjene, a da se ne pomiješa s vrućim mlijekom.

  • Savjet

    Ako želite verziju bez mliječnih sastojaka, upotrijebite zobeno mlijeko.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Latte Macchiato

ŠTO JE LATTE MACCHIATO?

Latte Macchiato na talijanskom znači „obojeno” ili „umrljano” mlijeko. Kad ulijevate espresso u čašu, trebali biste dobiti napitak od tri sloja zato što bi espresso trebao plutati iznad mlijeka i ispod mliječne pjene. Latte Macchiato ima isti omjer sastojaka kao i cappuccino, ali ovdje se dodaju drugačijim redoslijedom.

1. korak

S pomoću cjevčice za paru izradite mliječnu pjenu dok ne postane „mikropjena” koja je volumenom gotovo dvostruko veća od samog mlijeka.

2. korak

Pripremite dozu espressa u svojoj omiljenoj šalici.

3. korak

Ulijte mlijeko u čašu otpornu na toplinu s pomoću žlice kako vam pjena ne bi propala. Kad ulijete mlijeko, žlicom na vrh stavite pjenu.

4. korak

Dozu espressa trebali biste pažljivo uliti u sredinu mliječne pjene. Nježno ga ulijevajte kako biste stvorili sloj espressa ispod pjene, a da se ne pomiješa s vrućim mlijekom.

Savjet

Ako želite verziju bez mliječnih sastojaka, upotrijebite zobeno mlijeko.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.