- 1886 -

REVOLUCIONARAN IZUM
Počinje sa ženskom idejom.

Njezino ime je Jospehine Cochrane i ona je pokrenula revoluciju u svijetu kuhanja.

Godina 1886. patentirala je izum koji će vremenom postati perilica posuđa kakvu poznajemo danas.
Devet njezinih nevjerojatnih strojeva bilo je izloženo, prodano i korišteno u restoranima. Neki od njih svoje su mjesto pronašli u luksuznim hotelima: hotelu Baltimore u New Yorku i hotelima Tremor i Palmer House u Chicagu. Ti prvi modeli prodani su po cijeni između 700 i 1000 dolara. Poticana željom da popularizira svoj izum, Joséphine je prilagodila model za uporabu u kućanstvu i prodala ga za 350 dolara. To se dogodilo neposredno prije njezine smrti, godine 1913.

REVOLUCIONARAN IZUM
RAĐANJE LEGENDE

- 1919 -

RAĐANJE LEGENDE
Prvi mikser i rađanje robne marke.

Prije stotinu godina, inženjer iz države Ohio, Herbert Johnson izumio je još jedan čudesan stoj koji će donijeti revolucionarne promjene u živote kuharskih eksperata i gurmana: model „H5”, prvu mutilicu za jaja namijenjenu kućanstvu.
Prilikom njegova testiranja, supruga jednog od direktora kompanije niti ne znajući je izmislila naziv robne marke kada je uzviknula: „Baš me briga kako ga zovete, on je najbolja pomoć u kuhinji koju sam ikad imala”. KitchenAid je rođen.
Tijekom godina, nadahnuta svijetom profesionalaca, robna marka nikada nije prestala pronalaziti i poboljšavati inovativna rješenja za gurmane i kuhare.

- 1927 -

MIKSER ZVIJEZDA
Iznimna popularnost i rekordna prodaja

Model koji je naslijedio H-5 odmah je postao popularan… u prve tri godine nakon izlaska na tržište prodano je 20000 primjeraka.
Rani korisnici samostojećih miksera KitchenAid bili su i slavne ličnosti John Barrymore, Marion Davies, E.I. DuPont, Henry Ford, Myrna Loy, Frederick March, Ginger Rogers i guverner države New York Al Smith i svi oni su priznali njihovu izvrsnost.

MIKSER ZVIJEZDA
EKSPERT ZA DIZAJN

- 1936 -

EKSPERT ZA DIZAJN
Savršen spoj stila i najsuvremenije tehnologije

Egmont Arens, urednik časopisa Creative Arts i čuvenog magazina Vanity Fair, jednog od najpoznatijih magazina na svijetu, bio je i svjetski poznati dizajner. Nekoliko je godina dijelio svoje znanje i iskustvo s tvrtkom KitchenAid. On je dizajnirao tri najelegantnija modela, među kojima je i slavni „K”, koji je do danas stekao kultni status. Njegove kreacije, za koje se smatra da su od prijelomne važnosti, osvajale su nekoliko nagrada za dizajn i izložene su u brojnim muzejima.
Više od 60 godina kasnije, mikseri KitchenAid još uvijek su nalik onima koje je dizajnirao Arens, što je dokaz njegovog iznimnog vizionarskog talenta.

- 1941 -

BEZVREMENSKI DIZAJN...
...koji se nikad nije promijenio

Model K5A predstavljen je u osvit II svjetskog rata, a…
sva tri miksera koja je dizajnirao Arens ostala su doslovce nepromijenjena do danas. Prikazani u muzejima diljem svijeta, osvajali su glavne nagrade zbog njihovog izuzetnog dizajna.

BEZVREMENSKI DIZAJN...
GENIJ ULAZI U KUHINJU

- 1949 -

GENIJ ULAZI U KUHINJU
San Josephine Garis Cochrane o modelu KD-10 postao je stvarnost

Privučena potencijalom patenta Josephine Garis Cochrane, tvrtka KitchenAid poboljšala je njegovu učinkovitost i dizajnirala perilicu posuđa KD-10 koja se na tržištu pojavila u bijeloj i ružičastoj boji!
Njezine značajke u velikoj mjeri nadilaze njezin izvanredan dizajn: model KD-10 opremljen je revolucionarnom novom tehnologijom za ono doba, koja se još koristi kao osnova za sve perilice posuđa. Taj je proizvod izuzetan u svakom smislu, a njegova učinkovitost je jednaka onoj koju imaju neki od današnjih kućanskih aparata. U stvari, neki od modela KD-10 koriste se i danas.

- 1994 -

SVIJET BOJA
Žive boje prepoznatljiv su „potpis” tvrtke KitchenAid.

Okus i boje

Godine 1955., prve u potpuno bijelom svijetu kuhinjskih aparata, mikser se odijeva u žive boje: Cvjetno ružičasta, sunčano žuta, otočno zelena, satenski kromirana i boja starog bakra…Godine 1994. paleta se širi i slijedi popularnost novih modela. Imperijalna crvena, kobaltno plava, boja zelene jabuke, pastelno žuta, antracit siva pa čak i narančasta boja mandarine…na radost kuhara u svakom kutku svijeta.

SVIJET BOJA
KITCHENAID SE OBVEZUJE

- 2003 -

KITCHENAID SE OBVEZUJE
Ženska prava...

Globalni cilj: Program Kuhanje za lijek

Tvrtka KitchenAid predstavila je svoju prvu liniju u kojoj se kombiniraju mali i veliki kućanski aparati, od kojih je svaki nadahnut stilom, dizajnom i iznimnom profesionalnom učinkovitošću legendarnog procesora hrane tvrtke KitchenAid. Profesionalna linija aparata KitchenAid, najbolja iz prodajnog asortimana te robne marke obuhvaća osam velikih kućanskih aparata, uključujući i perilicu posuđa od nehrđajućeg čelika s posebnim mat površinskim premazom.
Iste godine, KitchenAid započinje suradnju sa Zakladom Susan G. Komen radi pružanja potpore zajedničkoj borbi žena protiv raka dojke. U čast novog partnerstva, KitchenAid na tržište plasira posebno izdanje ružičaste kolekcije, a dio zarade donira zakladi.

- 2007 -

SVIJET STRUČNOG ZNANJA I STRASTI
Kulinarski entuzijasti, ujedinite se.


Europa dočekuje KitchenAid

Veliki kućanski aparati tvrtke KitchenAid stigli su u Europu. Potpuni asortiman ugradbenih KitchenAid proizvoda plasiran je u Europu kako bi privukao kupce iz najvišeg cjenovnog razreda i pasionirane gurmane. Nakon pojavljivanja 2007., prvo na francuskom i talijanskom tržištu, oni su se brzo proširili diljem Europe.

SVIJET STRUČNOG ZNANJA I STRASTI
PROSLAVA 90 GODINA KULINARSKE STRUČNOSTI

- 2009 -

PROSLAVA 90 GODINA KULINARSKE STRUČNOSTI
Novi recepti i vrlo posebna boja

Sa svojim neusporedivim profesionalnim nasljeđem, tvrtka KitchenAid proslavila je 90. godišnjicu trajanja, učinkovitosti, dizajna i velikodušnosti što je u jednakoj mjeri željela podijeliti sa svim kulinarskim entuzijastima, stručnjacima i početnicima u novoj knjizi recepata KitchenAid koje je divno ilustrirao belgijski fotograf Tony Le Duc. „Kolekcionarsko” izdanje amblematskog samostojećeg miksera KitchenAid Artisan za tu je prigodu proizveden u zadivljujućoj žarko crvenoj boji.

- 2010 -

INOVATIVNI CHEF TOUCH
Profesionalne tehnike ulaze u vaš dom

KitchenAid s uzbuđenjem predstavlja Chef Touch...

Inovativan sustav kuhanja i konzerviranja za kućanstvo koji izvlači ono najbolje iz svih recepata, novih i starih. Po prvi put u povijesti, kuhari u svojem kućanstvu kuhaju koristeći sous vide, sofisticiranu, visoko kvalitetnu tehniku kuhanja na niskoj temperaturi koja oslobađa kulinarsku kreativnost. Svježi se sastojci pod vakuumom hermetički zatvaraju u vrećice sa začinskom smjesom i kuhaju u parnoj pećnici na temperaturi nižoj od 100°C kako bi se sačuvali voda i hranjive tvari prirodno prisutne u namirnicama, čineći ih nevjerojatno mekima, sočnima, ukusnima – i mnogo zdravijima.

INOVATIVNI CHEF TOUCH
REVOLUCIONARAN SUSTAV

- 2011 -

REVOLUCIONARAN SUSTAV
Priznanje za kvalitetu dizajna

Nagrada Red Dot

Inovativni sustav KitchenAid Chef Touch osvojio je nagradu Red Dot na jednom od najistaknutijih međunarodnih natjecanja s područja produkt dizajna u kojem je odbor iznimno cijenjenih stručnjaka dodijelio oznaku njihovog odobrenja ovom revolucioarnom proizvodu koji kuhanje sous-vide uvodi u vaše domove.

- 2012 -

MIJEŠAJTE S NAJBOLJIMA
Snaga nadomak vaših prstiju

Kvantiteta plus kvaliteta

KitchenAid je predstavio novi samostojeći mikser Artisan s podiznom zdjelom zapremnine 6,9 l - najmoćniji, najizdržljiviji, najtiši i jednostavno najbolji samostojeći mikser u svojoj klasi. S motorom snage 1,3 KS koji miješa iznimno velike količine brzo i učinkovito u zdjeli zapremnine 6,9 litara od poliranog nehrđajućeg čelika, superiorna učinkovitost je jednostavno zajamčena.
Taj je model osvojio nagradu KuchenInnovation des Jahres 2012 za kvalitetu, učinkovitost i dizajn.
U 21. stoljeću KitchenAid će i dalje biti vodeći u inovaciji proizvoda i izvrsnosti. Gurmani koji kuhaju mogu se pouzdati u potpun asortiman velikih kućanskih aparata i kuhinjskih pomagala. Nadahnuti svijetom profesionalnog kuhanja, ti novi aparati će ih pratiti na svakom koraku njihovog kulinarskog iskustva - tijekom pripreme, kuhanja, čuvanja i čišćenja namirnica. Kombinirajući najnoviju tehnologiju s odvažnim dizajnom, KitchenAid unosi istinsku strast u kuhanje kod kuće za prijatelje i obitelj.

MIJEŠAJTE S NAJBOLJIMA
POTPUN ASORTIMAN MALIH I VELIKIH KUĆANSKIH APARATA

- 2013 -

POTPUN ASORTIMAN MALIH I VELIKIH KUĆANSKIH APARATA
Od čuvanja i pripreme do kuhanja

Tvrtka KitchenAid plasirala je novu liniju hladnjaka i vinskih podruma Vertigo, elegantne kućanske aparate koji jamče izvrsne uvjete skladištenja koje je moguće ugraditi u svaku kuhinju.
Ovo izdanje također uključuje i male kućanske aparate, uz predstavljanje nove linije proizvoda Artisan koja sadrži multipraktik zapremnine 4 l, električnog kuhala za vodu, bežičnog blendera, tostera za 2 i 4 kriške i multipraktika 1,7 l i 2,1 l.

- 2015 -

PREOBRAŽAJ VELIKIH KUĆANSKIH APARATA I REVOLUCIONARAN DOLAZAK NA TRŽIŠTE ONIH MANJE VELIČINE
Godina velikih promjena

Istinska revolucija dogodila se s pojavom procesora za kuhanje Artisan tvrtke KitchenAid. Novi all-in-one kućanski aparat usmjeren na kreativnost i jednostavnost dizajniran je za ovladavanje svim pripremnim fazama nekog jela - od sjeckanja i miješanja do kuhanja.
Godine 2015. u tvrtki KitchenAid redizajniran je izgled kućanskih aparata, uz osobitu pozornost posvećenu detaljima, kvaliteti i umijeću izrade i zajamčenoj profesionalnoj učinkovitosti.

PREOBRAŽAJ VELIKIH KUĆANSKIH APARATA I REVOLUCIONARAN DOLAZAK NA TRŽIŠTE ONIH MANJE VELIČINE
VIJEĆE SERIOUS ABOUT FOOD

- 2016 -

VIJEĆE SERIOUS ABOUT FOOD

Tvrtka KitchenAid osnovala vijeće pod nazivom Serious About Food Council, vrhovno tijelo stručnjaka, pionira i inovatora. Ono je jamstvo i izuzetan avangardni resurs za istraživanje svijeta gurmanske kuhinje. Jedan šef kuhinje, jedan dizajner i jedan poklonik dobre hrane. Tri različite osobnosti koje odražavaju misiju tvrtke KitchenAid: dobiti najbolji uvid i prijedloge iz svijeta profesionalaca kako bi se stvarali ikonični proizvodi koji strastvenim gurmanima omogućavaju izraziti njihovu kreativnost.
Članovi vijeća Serious About Food osiguravaju ekskluzivan uvid u najinovativnije trendove, okupljajući na jednom mjestu skrivene dragulje i inspiraciju iz cijelog svijeta, kako bi oslobodili vašu kulinarsku maštu za pripremu svih tih poslastica. Magazin na internetu daje neprocjenjive savjete o pripremi ukusnih jela i otkrivanju izvornih lokalnih sastojaka. Čitatelji u njemu mogu naći priče o hrani i trendovima u dizajnu, a zajednica vas može inspirirati i pomoći vam da vi inspirirate druge.
Ako je vaš pristup hrani ozbiljan, KitchenAid i vijeće Serious About Food Council vaši su najpouzdaniji saveznici.

- 2016 -

OTVARANJE VRHUNSKE EXPERIENCE STORE TRGOVINE

U rujnu 2016. godine, tvrtka KitchenAid otvorila je svoju prvu experience store u Londonu. Glavno čvorište svih KitchenAid proizvoda u koje potrošači mogu doći kako bi upotpunili svoje vještine kuhanja u nekoj od fantastičnih kuharskih klasa u ponudi, iskusili rad s kućanskim aparatima i naučili više o povijesti tvrtke KitchenAid.

OTVARANJE VRHUNSKE EXPERIENCE STORE TRGOVINE


- 2019 -

SLAVIMO 100 GODINA STVARANJA

Kako bismo obilježili proslavu koja se događa jedanput u stoljeću, samo za vas smo unijeli svoju stručnost i ljubav u ograničenu kolekciju proizvoda Queen of Hearts. Ova kolekcija za srce doma, moderne je, strastvene crvene boje koja označava vašu energiju, snagu i zajedničku strast prema stvaranju novih mogućnosti u kuhinji. Uz poznati samostojeći mikser, ona obuhvaća 6 savršeno usklađenih uređaja u koje je utkano svo naše znanje. Veselimo se novoj eri i stvaranju novih uspomena!

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.