Obavijest o zaštiti privatnosti

Oduševljeni smo vašim zanimanjem za naše društvo i proizvode. Grupacija Whirpool Group (kako je pojašnjena u nastavku) vrlo ozbiljno shvaća vaša prava zaštite podataka i predani smo unaprjeđenju vašeg korisničkog iskustva u skladu sa svim mjerodavnim zakonima i propisima zaštite podataka. U nastavku ćete naći našu Obavijest o zaštiti privatnosti u kojoj je objašnjen način na koji obrađujemo vaše osobne podatke.

 

Mi smo KitchenAid Europa, Inc., društvo osnovano prema zakonima Belgija, čiji je registrirani ured na adresi Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium, dio Whirlpool Grupe („Whirlpool”, „nas/nam/a” ili „mi”). U našoj funkciji voditelja obrade, namjeravamo korisnicima naših mrežnih mjesta, naših aplikacija i/ili kućanskih uređaja koji se povezuju na Internet ("Mrežno mjesto", "Aplikacija" i "Pametni uređaji") te bilo kojim drugim pojedincima u interakciji s nama („Korisnici”, „vi” ili „vaš/a/e”), pružati informacije koje se odnose na načine koji se rabe za prikupljanje i obradu osobnih podataka u skladu s europskom Općom uredbom o zaštiti podataka br. 679/2016 („Uredba”) i svim ostalim mjerodavnim zakonima i propisima.

"Whirlpool Grupa" znači Whirlpool Corporation, društvo iz Delawarea, s globalnim sjedištem na adresi 2000 M-63, Benton Harbor, MI 49022 zajedno sa svim povezanim društvima u danom trenutku.INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO   

Prikupljamo (1) osobne podatke koje ste podijelili s nama, (2) podatke koje smo prikupili prilikom prodajne i uslužne transakcije s vama, (3) podatke prikupljene putem naših pozivnih centara, (4) podatke koji se odnose na vaše aktivnosti na Mrežnom mjestu, Aplikaciji ili Pametnim uređajima i (5) informacije pružene ili prikupljene drugim izvorima.


Ne prikupljamo posebne kategorije osobnih podataka u vezi s vama (npr. podatke o zdravstvenom stanju ili pravosudne podatke).


Kliknite ovdje radi daljnjih informacija

  

KAKO RABIMO VAŠE PODATKE

Rabimo vaše osobne podatke da bismo vam pružili zatražene usluge uključujući, ali ne ograničavajući se na, stupanje u kontakt s vama u slučaju sigurnosnih pitanja vezanih uz vaš kućni uređaj,  omogućavanje pregledavanja Mrežnog mjesta, korištenje Aplikacije i/ili Pametnog uređaja, odgovaranje na zahtjeve i interakciju s našim uslugama uključujući usluge koje pružamo kroz naše pozivne centre.

Samo uz vašu privolu smijemo obrađivati vaše osobne podatke i u svrhu slanja prilagođenih marketinških obavijesti uključujući ponude i popuste od nas i naših provjerenih partnera, kao i snimati telefonske pozive koje ste uputili našem pozivnom centru.


Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE PODATKE

Rabimo vaše osobne podatke u razdoblju nužnom za postizanje namjeravane svrhe.

Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

ŠTO ČINIMO DA BISMO ZAŠTITILI VAŠE PODATKE

Sigurnost vaših podataka za nas je prioritet. U tu svrhu poduzeli smo odgovarajuće upravne, tehničke i fizičke mjere namijenjene zaštiti vaših osobnih podataka od gubitka, krađe i neovlaštene uporabe, otkrivanja ili izmjena.

Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke možemo dijeliti s (1) davateljima usluga, (2) društvima Whirlpool Grupe i (3) javnim tijelima kada je to dopušteno mjerodavnim zakonima.

Nakon vaše privole možemo podijeliti vaše osobne podatke i s našim provjerenim partnerima u njihove marketinške svrhe.

Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

PRIJENOSI VAŠIH PODATAKA IZVAN EGP-a

Vaše podatke možemo prenijeti subjektima izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP). U svakom slučaju, uvijek ćemo se pobrinuti da se provedu odgovarajuće i prikladne zaštite u skladu s Uredbom.

Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

VAŠA PRAVA

Imate između ostalog pravo na pristup, integriranje, ažuriranje, izmjenu i brisanje svojih osobnih podataka.

Kliknite ovdje radi daljnjih informacija.

  

OBRATITE NAM SE

Možete nas kontaktirati korištenjem obrasca za kontakt ili pisanim putem na adresu KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium.

Možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka korištenjem obrasca za kontakt ili slanjem elektroničke pošte na adresu global_privacy@whirlpool.com ili poštom na našu adresu navedenu iznad s dodatkom "za Ured za zaštitu podataka". 

 

Također, možemo izmijeniti ili ažurirati ovu Obavijest o zaštiti privatnosti radi usklađivanja s primjenjivim zakonima.

 

 

1. VRSTA OSOBNIH PODATAKA KOJI SE OBRAĐUJU

 

Društvo Whirlpool obrađuje sljedeće kategorije podataka.

 

 1. Podatci koji se odnose na vas

 

Društvo Whirlpool obrađuje osobne podatke o vama koje je prikupilo ili koji su mu ustupljeni putem raznih izvora, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

 1. osobne podatke koje ste mu vi izravno ustupili prilikom otvaranja računa i/ili registracije kupljenog proizvoda i/ili kada postavite zahtjev za informacije, pomoć i kupnju proizvoda društva Whirlpool u mrežnoj trgovini, kao što su ime, prezime, adresa prebivališta, adresa e-pošte, telefonski broj;

 2. osobne podatke koje ste mu izravno ustupili ili o kojima se može zaključiti iz telefonskih poziva upućenih našem korisničkom pozivnom centru koji mogu biti snimani samo uz vaš pristanak, uključujući datum/vrijeme poziva, kontakt podatci pozivatelja, te podatci o narudžbi korisnika;

 3. osobne podatke sadržane u slikama, zvučnim i/ili video zapisima koje dostavite ili za čije ste snimanje dali odobrenje Aplikaciji ili Pametnom uređaju;

 4. osobne podatke dostavljene putem proizvoda ili usluga trećih strana s kojima se povezujete kroz Aplikaciju ili Pametne uređaje.

 

 

Ti se podatci obrađuju samo u onoj mjeri koliko je to potrebno radi ostvarivanja svrha navedenih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti. Društvo Whirlpool treba čuvati osobne podatke anonimnima te ukloniti te podatke u situacijama kada ne treba obrađivati osobne podatke u obliku u kojem se može identificirati osoba radi obrade.

 

 1. Ugovorni podatci

 

Društvo Whirlpool obrađuje osobne podatke o Korisnicima kada kupuju proizvode i usluge društva Whirlpool, uključujući ime, adresu, državu, kontakt podatke poput telefonskog broja i adrese elektroničke pošte. Dodatno, Whirlpool prikuplja podatke o uređajima koje ste kupili i/ili uslugama koje ste naručili, uključujući zahtjeve za popravak u jamstvenom roku.

 

 1. Korištenje i Pregledavanje podataka

 

Mrežno mjesto, Aplikacija i Pametni uređaji prikupljaju osobne podatke Korisnika iz tehničkih i funkcionalnih razloga. Ti se podatci ne prikupljaju radi identifikacije Korisnika, ali to može podrazumijevati identifikaciju korisnika u slučaju, primjerice, da se podatci usporede s drugim podatcima koje imaju treće strane.

 

Ta kategorija podataka uključuje: (i) IP adresu i ime domene Korisnikovog računala; (ii) identifikacijsku oznaku, model i serijski broj Pametnog uređaja; (iii) IP adresu vašeg kućnog internetskog usmjerivača kada povezujete Pametni uređaj s našom mrežom; (iv) vrstu korištenog preglednika i operativnog sustava; (v) fizičku lokaciju vašeg uređaja ili Pametnog uređaja (kako je određeno, primjerice, korištenjem satelita, odašiljača mobilne mreže, te WiFi signala); i (vi) ostale podatke o vašoj internetskoj sesiji poput URI (Uniform Resource Identifier – Jedinstveni identifikator resursa) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, način koji je upotrijebljen za slanje zahtjeva poslužitelju, veličinu datoteke primljene kao odgovor, brojčanu šifru povezanu sa statusom odgovora s poslužitelja i druge parametre u vezi s operativnim sustavom kojim se koristi Korisnikov uređaj. Nakon što povežete svoj Pametni uređaj s našom mrežom, možemo automatski povremeno prikupljati podatke s Pametnog uređaja, uključujući status (poput toga je li Pametni uređaj isključen ili uključen te detalje o ciklusu ili funkciji koju obavlja), upute koje su unesene na Pametnom uređaju, grešku ili kodove pogrešaka i aspekte okoline koji mogu utjecati na njegov rad (poput ulaznog napona, jačine signala i temperature zraka). Možemo pratiti i prikupljati podatke o upotrebi Aplikacije, poput datuma i vremena kada Aplikacija pristupa našim poslužiteljima, koje su informacije preuzete u Aplikaciju i upute koje se prenose na Pametni uređaj.

 

Podatci mrežnog mjesta rabe se samo radi prikupljanja anonimnih statističkih informacija o uporabi Mrežnog mjesta i kontrole njegovog pravilnog rada te se zadržavaju u skladu s našim zahtjevima o zadržavanju zapisa. Ti se podatci mogu rabiti i radi utvrđivanja odgovornosti u slučaju mogućih računalno povezanih zločina protiv Mrežnog mjesta, Aplikacije i/ili Pametnih uređaja.

 

Ako želite da Whirlpool ne prikuplja podatke s vaših Pametnih uređaja, morat ćete isključiti (odspojiti) svoj Pametni uređaj s bežičnog internetskog usmjerivača i isključiti gumb za bežičnu vezu na svom uređaju. Isključivanje (odspojivanje) vašeg Pametnog uređaja također će onemogućiti vašu upotrebu Pametnog uređaja i Aplikacije, čak i ako vaš povezani račun ostane aktivan. Ako samo deaktivirate svoj račun, ali ne isključite (odspojite) svoj Pametni uređaj, podatci koji ne uključuju i nisu povezani s vašim osobnim podacima i ne identificiraju vas posebno, i dalje će se prenositi Whirlpoolu.

 

Možemo prikupljati osobne podatke na našem Mrežnom mjestu i putem različitih kategorija kolačića, gdje je to primjenjivo nakon što ste dali svoju aktivnu privolu. Ako trebate više informacija o kolačićima, posjetite Obavijest o kolačićima.

 

2. SVRHE OBRADE

 

Gdje je primjenjivo, obradit ćemo vaše osobne podatke koje smo prikupili ili su nam ustupljeni u sljedeće svrhe:

 1. omogućavanja vaše registracije na Mrežnom mjestu ili na Aplikaciji otvaranjem osobnog računa, registracije proizvoda na Mrežnom mjestu i kupnje proizvoda na Mrežnom mjestu;

 2. omogućavanja usluge Pametnog uređaja, uključujući obavijesti za potrebe pomoći i održavanja i komunikacija nužnih za korištenje vašeg računa ili vašeg Pametnog uređaja,, uključujući one vezane za korisničku službu i jamstvo;

 3. dovršavanja mrežne kupnje proizvoda i pružanja dodatnih usluga (usluge nakon prodaje, produljenog jamstva, sprječavanja prijevare, upravljanja povratima, kontakta u slučaju sigurnosne prijetnje povezane s vašim kućanskim uređajem);

 4. pružanja usluge isporuke naših proizvoda na kućnu adresu i pružanja bilo koje usluge koju zatražite;

 5. dogovaranja popravka na vašem proizvodu;

 6. upravljanja zahtjevima za informacije koje nam pošaljete, uključujući i rješavanje pritužbama i obavijestima primljenima putem naše interaktivne usluge čavrljanja;

 7. vaše prijave na nagradnu igru / natjecanje;

 8. pridržavanja zakonskih odredbi i uredbi te provođenja naših vlastitih prava na sudovima;

 9. slanja prilagođenih marketinških obavijesti o našim proizvodima i uslugama elektroničkim vam putem (uključujući e-poštu, SMS, MMS, obavijesti na društvenim mrežama, mobilne aplikacije). Marketing putem e-pošte se temelji na privoli. Međutim, ovisno o državi u kojoj se nalazite, određene marketinške aktivnosti putem e-pošte se mogu temeljiti na legitimnom interesu Whirlpoola (meki pristanak);

 10. stupanja s vama u kontakt telefonom (nije automatiziran) i papirnatom poštom u marketinške svrhe. Takva obrada može biti temeljena na vašoj privoli ili legitimnom interesu Whirlpoola (u kojem slučaju ste ovlašteni povući privolu);

 11. u svrhe slanja obavijesti korisničke službe koje se odnose na proizvode koje ste vi registrirali ili za koje ste pokazali zanimanje te radi provođenja anketa o zadovoljstvu korisnika;

 12. nakon vaše privole, dijeljenja vaših osobnih podataka za prilagođenu marketinšku komunikaciju s našim provjerenim partnerima kako je navedeno u 6. odjeljku u nastavku;

 13. provođenja aktivnosti korisnih za prijenose poslovanja i poslovnih podružnica, preuzimanja, spajanja, odvajanja ili drugih pretvorba te za izvršenje tih transakcija.

 14. za interne treninge, potrebe dokumentiranja i kontrole kvalitete možemo slušati snimljene telefonske pozive upućene našim korisničkim pozivnim centrima.

 

3. PRAVNA OSNOVA ZA OBRADU

 

a) Ustupanje osobnih podataka u svrhe navedene u 2. odjeljku, pod točkama a), b), c), d), e), f) i g) potrebno je u svrhe u koje su nam podatci ustupljeni ili su s nama podijeljeni, a koje uključuju, ali ne ograničavaju se na registraciju na Mrežnom mjestu, mrežnu kupnju proizvoda i uporabu pomoćnih specifičnih usluga, kao i sudjelovanje u promotivnim nagradnim igrama i natječajima. Pravna osnova za takvu obradu osobnih podataka je izvršavanje ugovora čija ste strana ili ispunjavanje vašeg zahtjeva;

b) Ustupanje osobnih podataka u svrhe prema 2. odjeljku, pod točkom h) obavezno je radi zahtijeva sukladnosti s mjerodavnim zakonima. Pravna osnova za takvu obradu je poštivanje pravne obveze;

c) Ustupanje osobnih podataka u svrhe prema 2. odjeljku, pod točkama i
), l) i n) nije obavezno. Osim ako je drugačije određeno zakonom primjenjivim u državi u kojoj se nalazite, u nedostatku vaše privole, društvo Whirlpool, društva koja su dio grupacije Whirlpool i/ili provjereni partneri neće vam moći slati prilagođene marketinške obavijesti automatskim načinima, niti snimati telefonske pozive koje ste uputili našim korisničkim pozivnim centrima. U svakom slučaju, nakon povlačenja Korisničke privole više nećemo obrađivati osobne podatke za koje nam je potrebna vaša privola;

d) Ustupanje osobnih podataka u svrhe prema 2. odjeljku, pod točkama j), k) i m) neophodno je radi legitimnih interesa društva Whirlpool i grupacije Whirlpool Group, koji će biti odgovarajuće uravnoteženi s vašim interesima. Možemo u skladu s mjerodavnim zakonima zaštite podataka upotrijebiti i vaše elektroničke podatke za kontakt (adresu e-pošte) koje smo prikupili u sklopu prodaje proizvoda ili usluge da bismo vam slali marketinške obavijesti o sličnim proizvodima ili uslugama. U takvom slučaju možete dati prigovor na takvu uporabu svojih elektroničkih podataka za kontakt klikom na poveznicu „otkaži pretplatu” na dnu e-poruke/SMS-a svaki put kada je poslana prilagođena marketinška obavijest ili u skladu s 9. odjeljkom ove Obavijesti o zaštiti privatnosti u nastavku. Osim ako je drugačije određeno zakonom primjenjivim u državi u kojoj se nalazite, naš legitimni interes je pravna osnova na koju se oslanjamo za obradu vaših osobnih podataka za potrebe navedene u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti.

 

4. ZADRŽAVANJE PODATAKA

 

Društvo Whirlpool obrađivat će osobne podatke dok je god to potrebno radi ostvarivanja namjeravane svrhe u skladu s gore navedenim 2. odjeljkom. U svakom slučaju primjenjuju se sljedeća razdoblja zadržavanja:

 

 1. podatci prikupljeni u svrhe navedene u 2. odjeljku, pod točkama a), b), c), d), e), f) i g) zadržavaju se samo u razdoblju nužnom radi odgovaranja na zahtjeve ispitanika i usklađenosti s mjerodavnim zakonima i propisima

 2. podatci prikupljeni u svrhe navedene u 2. odjeljku, pod točkom h) zadržavaju se u razdoblju koje je obavezno propisano odredbama mjerodavnog zakona (npr. za porezne svrhe);

 3. podatci prikupljeni u svrhe navedene u 2. odjeljku, pod točkama j) i l) zadržavaju su u najvećem razdoblju zadržavanja podataka propisanom odredbama mjerodavnog zakona;

 4. podatci prikupljeni u svrhe navedene u 2. odjeljku, pod točkama j), k) i m) zadržavaju se samo u razdoblju nužnom radi poslovnih interesa društva Whirlpool; i

 5. podatci prikupljeni za potrebe 2. odjeljka,. točka n) ne zadržavaju se duže od razdoblja koje je određeno primjenjivim zakonima.

 

Napominjemo da razdoblja zadržavanja podataka mogu varirati ovisno o mjerodavnim lokalnim zakonima.

 

5. POSTUPCI OBRADE PODATAKA

 

Vaši se osobni podatci obrađuju uporabom informacijske tehnologije i/ili papirnatim sredstvima i zaštićeni su odgovarajućim sigurnosnim uređajima koji mogu osigurati sigurnost i zaštićenost osobnih podataka. Društvo Whirlpool osobito poduzima odgovarajuće upravne, tehničke, osobne i fizičke mjere osmišljene radi zaštite zadržanih osobnih podataka od gubitka, krađe, kao i od neovlaštene uporabe, otkrivanja ili promjene u osobnim podatcima.

 

6. OBAVJEŠĆIVANJE O PODATCIMA

 

Podijelit ćemo vaše osobne podatke s našim provjerenim partnerima, kao što su naši davatelji produženih jamstava, koji ih namjeravaju rabiti u svrhe izravnog marketinga samo kada smo vas posebno o tome obavijestili i vi ste nam dali posebnu privolu za to.

 

Vaše osobne podatke možemo dijeliti s:

 1. društvima grupacije Whirlpool Group u EGP-u i izvan EGP-a, a koji djeluju kao neovisni voditelji obrade;

 2. našim pažljivo odabranim dobavljačima treće strane u EGP-u i izvan EGP-a, kao što su operateri u pozivnim centrima, pružatelji usluge ocjene sadržaja, otpremnici, dobavljači usluga ili tehničari kojima je dodijeljena asistencija i drugim dobavljačima koji rade u naše ime u ulozi imenovanih izvršitelja obrade podataka u svrhe opisane u ovoj obavijesti; ostalim trećim stranama u sklopu korporativne transakcije kao što je spajanje ili prodaja imovine.

 3. naš pružatelj produženog jamstva Domestic & General („D&G“) [Domestic & General Insurance PLC]. D&G će djelovati kao zajednički voditelj obrade (zajedno s društvom Whirlpool) u svrhu promocije i prodaje produženih jamstava, kao i obrade zahtjeva za popravak u skladu s tim produženim jamstvima. D&G će obrađivati osobne podatke ​​u sljedeće svrhe: (i) registriranja i upravljanja vašim računom / profilom, kao i jamstvima proizvođača; (ii) promocije, prodaje i administriranja ugovora o uslugama i proizvoda / usluga; (iii) u određenim zemljama obrađivanja ​​i odgovaranja na dolazne pozive korisničke službe i ažuriranja takvih podataka s informacijama od takvih potrošača; (iv) uzimanja i primanja osobnih podataka od potrošača radi sklapanja ugovora o uslugama i ažuriranja takvih podataka s informacijama od potrošača; (v) rješavanja i odgovaranja na ulazne prigovore potrošača (uključujući sve parnice); (vi) upravljanja rezervacijama i pružanjem usluga popravka i isporučivanja ​​zamjenskih proizvoda potrošačima te ispravljanja i ažuriranja takvih podataka informacijama potrošača u vezi s takvim uslugama popravka i / ili pružanjem zamjenskih proizvoda i / ili ažuriranja takvih osobnih podataka; (vii) provođenja istraživanja o kvaliteti pruženih proizvoda i usluga.

 4. Treće strane koje pružaju usluge e-plaćanja u svrhu upravljanja plaćanjima povezanim s vašim narudžbama. Radi jasnoće, Whirlpool ne obrađuje bilo kakve bankarske / financijske podatke (uključujući podatke o kreditnim karticama) Korisnika, osim onih koji su strogo potrebni za potrebe odjeljka 2., stavka. c) (npr. za pružanje produženog jamstva potrošačima). U vezi s takvom obradom, treće strane koje pružaju usluge e-plaćanja obrađivat će vaše osobne podatke kao samostalni voditelji obrade, u skladu s Uredbom (i svim ostalim primjenjivim lokalnim zakonima i propisima) i vlastitim pravilima o privatnosti. Whirlpool neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu (uključujući onu koja je nastala kršenjem Uredbe i bilo kojeg drugog primjenjivog zakona o zaštiti podataka) koja nastane obrađivanjem bankovnih / financijskih podataka korisnika (uključujući podataka o kreditnim karticama) od strane spomenute treće strane pružajući usluge e-plaćanja.

 5. Za distribuciju, popravak i uslugu održavanja naših proizvoda dijelimo adresu i kontakt podatke naših Korisnika s našim partnerima samo kada je to nužno potrebno;

 6. Od nas će se također možda zatražiti otkrivanje osobnih podataka kao odgovor na zakonite zahtjeve državnih tijela, uključujući zahtjeve nacionalnih agencija za sigurnost ili provedbu zakona.

 

Takve treće strane će obrađivati vaše osobne podatke u naše ime, u svojstvu valjano imenovanog izvršitelja obrade podataka (s iznimkom navedenom pod točkom d)) za potrebe opisane u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti u skladu s našim uvjetima privatnosti i sigurnosti podataka i ne smiju rabiti osobne podatke koje prime od nas u bilo koje druge svrhe.

 

7. PRIJENOS PODATAKA IZVAN EGP

 

Svaki prijenos vaših osobnih podataka izvan EGP-a (bilo unutar ili izvan Whirlpool Grupe) će se odvijati uz primjenu odgovarajuće zaštite u skladu s Uredbom, kako slijedi:

 1. kada Europska Komisija donese odluku o primjerenosti; ili

 2. kada su odgovarajuće zaštitne mjere osigurane od strane društva Whirlpool Grupe koje izvozi vaše osobne podatke ili tom društvu, uključujući ali ne i ograničeno na standardne klauzule za zaštitu podataka. Bez ograničenja prethodno navedenog, prijenos temeljen na standardnim klauzulama za zaštitu podataka sadrži dodatne organizacijske i tehničke mjere osmišljene za osiguranje prikladne razine zaštite vaših osobnih podataka.

 

8. MALOLJETNICI MLAĐI OD 18 GODINA

 

Na Mrežnom mjestu, našoj Aplikaciji i Pametnom uređaju ne obraća se ispitanicima mlađima od 18 godina niti društvo Whirlpool svjesno prikuplja osobne podatke osoba mlađih od 18 godina.

 

9. PRAVA ISPITANIKA

 

Vi u bilo kojem trenutku i besplatno možete imati i/ili ostvariti sljedeća prava:

 

 1. pravo na informiranje o svrhama i načinima obrade svojih osobnih podataka;

 2. pravo na pristup svojim osobnim podatcima (poznato pod nazivom „zahtjev ispitanika za pristup”). Tako možete dobiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama;

 3. pravo na traženje ažuriranja ili ispravka osobnih podataka koje imamo o vama. Tako se bilo koji nepotpuni ili netočni podatci koje imamo o vama mogu ispraviti, iako ćemo možda trebati provjeriti točnost novih podataka koje nam ustupite;

 4. pravo na zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. Tako od nas možete zatražiti da izbrišemo ili uklonimo vaše osobne podatke u situacijama kada nema dobrog razloga za nastavak obrade tih podataka. Imate pravo od nas zatražiti i brisanje ili uklanjanje svojih osobnih podataka u situacijama u kojima ste uspješno ostvarili svoje pravo na prigovor na obradu ili u situacijama u kojima moramo izbrisati vaše osobne podatke radi usklađenosti s lokalnim zakonom. Međutim, napominjemo da nećemo uvijek moći udovoljiti vašem zahtjevu za brisanje zbog posebnih lokalnih razloga o kojima ćemo vas obavijestiti, ako je primjenjivo, u trenutku vašeg zahtjeva;

 5. pravo na ograničenje obrade svojih osobnih podataka. Tako od nas možete tražiti prekid obrade osobnih podataka u sljedećim situacijama: (a) ako želite da ustanovimo točnost podataka; (b) kada je naša uporaba podataka nezakonita, ali vi ne želite da ih izbrišemo; (c) kada je za vas potrebno da mi zadržimo podatke čak i kada nama to nije potrebno budući da ih trebate radi uspostave, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili (d) dali ste prigovor na uporabu svojih podataka, ali mi trebamo potvrditi imamo li legitimna prava uporabe koja to nadilaze;

 6. pravo na prigovor na cijelu ili djelomičnu obradu svojih osobnih podataka kada se oslanjamo na legitimni interes (ili interes treće strane) i postoji nešto u vašoj situaciji zbog čega želite dati prigovor na obradu iz toga razloga budući da smatrate da utječe na vaša temeljna prava i slobode. U nekim slučajevima možemo dokazati da imamo uvjerljive legitimne razloge obrade vaših informacija koji nadilaze vaša prava i slobode;

 7. kada se oslanjamo na privolu za obradu vaših osobnih podataka, pravo na povlačenje privole za obradu osobnih podataka slobodno i u bilo kojem trenutku, a također i klikom na mogućnost otkazivanja pretplate na dnu naših marketinških obavijesti;

 8. pravo na prenosivost svojih osobnih podataka vama ili drugom davatelju. Ustupit ćemo vama ili trećoj strani koju ste izabrali vaše osobne podatke u strukturiranom, strojno čitljivom formatu koji se najčešće rabi;

 9. pravo da nam se obratite slanjem e-poruke na global_privacy@whirlpool.com ili korištenjem našeg obrasca za kontakt; i

 10. pravo na podnošenje pritužbe nadležnom nacionalnom tijelu za zaštitu podataka ili pravosudnom tijelu.

 

Ako želite ostvariti gore navedena prava ili postaviti pitanja o osobnim podatcima koje imamo o vama, pošaljite nam e-poruku na adresu global_privacy@whirlpool.com ili nam pišite na: KitchenAid Europa, Inc., Nijverheidslaan 3, box 5, 1853 Strombeek-Bever, Belgium, s dodatkom "za Ured za zaštitu podataka". Gdje je to moguće, također možete koristiti naš obrazac za kontakt.

 

Ako imate neriješene dvojbe o privatnosti ili korištenju podataka na koje nismo odgovorili na zadovoljavajući način, imate pravo obratiti se nacionalnom nadležnom tijelu za zaštitu podataka ili sudskom tijelu kako je navedeno iznad u Odjeljku 9. o Pravima ispitanika. Također, možete (besplatno) kontaktirati naše neovisno tijelo za rješavanje sporova sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, na adresi https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

 

10. IZMJENE I AŽURIRANJA

 

Ova Obavijest o Privatnosti provjerava se redovno. Možemo ažurirati ovu Obavijest o Privatnosti kako bi odražavala promjene u našoj politici privatnosti. Ako provedemo bilo kakvu značajnu promjenu, obavijestit ćemo vas ažuriranjem ove Obavijesti o Privatnosti prije datuma njenog stupanja na snagu. Potičemo Vas da povremeno provjerite našu Obavijest o Privatnosti za najnovije informacije o našoj politici privatnosti. Ova Obavijest o Privatnosti je zadnji put ažurirana 2024-04-01.

 

TRUSTe

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.