Sastojci
1. korak
U kuhalu za rižu skuhajte rižu u slanoj vodi, ili rižu skuhajte na štednjaku kombinirajući rižu, vodu i sol u posudi za umak srednje veličine. Pustite da zakuha, zatim kuhajte na slaboj vatri, a nakon što tekućina prestane kuhati i počne krčkati na vrlo laganoj vatri, lonac pokrijte poklopcem posude za umak.
2. korak
Kuhajte rižu bez poklopca na posudi (ne skinuvši je s vatre) oko 45 minuta. Riža bi trebala biti kuhana i meka. Ako je kuhana, a na dnu posude ostane vode, ocijedite je. Ako riža nije potpuno skuhana, vratite poklopac na mjesto (ako u posudi još ima vode), ili dodajte 1/4 šalice vode i kuhajte je još oko 10 minuta sve dok ne bude kuhana.
3. korak
Nakon što se skuha, maknite lonac s vatre, ostavite poklopac na mjestu i pustite lonac da odstoji oko 15 minuta. Promiješajte je vilicom, a zatim u nju dodajte peršun i limunov sok. Dodajte soli i papra po želji.
4. korak
Kako biste pripremili pečenu cvjetaču, prethodno ugrijte pećnicu na 220°C (425°F) i pripremite veliku podlogu za pečenje sa silikonskom oblogom ili papirom za pečenje.
5. korak
Narezane komade cvjetače stavite u veliku zdjelu za miješanje. Komade cvjetače nježno pospite maslinovim uljem, solju i paprom sve dok ne bude ravnomjerno začinjena, a zatim je složite u jednom sloju na pripremljenu podlogu za pečenje.
6. korak
Pecite je 15 minuta, zatim je okrenite i pecite dodatnih 10 do 15 minuta sve dok cvjetača ne postane blago karamelizirana na rubovima i meka. Cvjetaču izvadite iz pećnice i začinite solju i paprom po želji.
7. korak
Smanjite temperaturu pećnice na 350°F (180°C), i pripremite još jednu podlogu za pečenje sa silikonskom oblogom ili papirom za pečenje kako biste pripremili čips od kelja pupčara.
8. korak
Odrežite donji dio svakog ploda kelja pupčara i odstranite mu vanjske listove. Odrežite ja još malo na donjem dijelu i odstranite još jedan sloj listova. Nastavite ga rezati i guliti lišće sve dok ne dođete do zadnjeg sloja.
9. korak
U zdjeli izmiješajte listove kelja s maslinovim uljem i solju i složite ih u jednom sloju na pripremljenu podlogu za pečenje. Pecite ih oko 10 minuta, sve dok listovi ne postanu smeđi i hrskavi. Izvadite ih iz pećnice, a zatim temperaturu pećnice smanjite na 150°C (300°F) kako biste zagrijali pečenu cvjetaču i kelj pupčar prije posluživanja.
10. korak
Kako biste pripremili umak od indijskih oraščića, sotirajte luk i češnjak s uljem u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sve dok luk ne postane mek i proziran. Kuhanu mješavinu luka premjestite u vrč blendera KitchenAid® Power Plus® zajedno sa solju, vodom, indijskim oraščićima, limunovim sokom, đumbirom, curry prahom i kajenskim paprom. Dobro zatvorite poklopac i procesirajte na promjenjivoj brzini 10 u trajanju od 30 do 60 sekundi, sve dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte đumbira, curry praha i kajenskog papra po želji. Staviti na stranu.
11. korak
U zdjeli izmiješajte slanutak s maslinovim uljem, solju i paprom i stavite je na stranu.
12. korak
U zdjeli izmiješajte crveni kupus s peršunom, limunovim sokom, solju i paprom.
13. korak
Kako biste spojili sastojke, pripremite 6 dubokih zdjela. U svaku od zdjela stavite jednaku količinu riže, slanutka, pečene cvjetače, kupusa, kelja pupčara i avokada. Na sastojke svake zdjele stavite po 2 velike žlice umaka od indijskih oraščića ili upotrijebite bocu za umake. Na vrh sastojaka u svakoj zdjeli dodajte drobljene indijske oraščiće i listiće peršuna.
14. korak
Poslužiti s kriškama limete, a ostatak umaka od indijskih oraščića stavite na stol.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
U kuhalu za rižu skuhajte rižu u slanoj vodi, ili rižu skuhajte na štednjaku kombinirajući rižu, vodu i sol u posudi za umak srednje veličine. Pustite da zakuha, zatim kuhajte na slaboj vatri, a nakon što tekućina prestane kuhati i počne krčkati na vrlo laganoj vatri, lonac pokrijte poklopcem posude za umak.
2. korak
Kuhajte rižu bez poklopca na posudi (ne skinuvši je s vatre) oko 45 minuta. Riža bi trebala biti kuhana i meka. Ako je kuhana, a na dnu posude ostane vode, ocijedite je. Ako riža nije potpuno skuhana, vratite poklopac na mjesto (ako u posudi još ima vode), ili dodajte 1/4 šalice vode i kuhajte je još oko 10 minuta sve dok ne bude kuhana.
3. korak
Nakon što se skuha, maknite lonac s vatre, ostavite poklopac na mjestu i pustite lonac da odstoji oko 15 minuta. Promiješajte je vilicom, a zatim u nju dodajte peršun i limunov sok. Dodajte soli i papra po želji.
4. korak
Kako biste pripremili pečenu cvjetaču, prethodno ugrijte pećnicu na 220°C (425°F) i pripremite veliku podlogu za pečenje sa silikonskom oblogom ili papirom za pečenje.
5. korak
Narezane komade cvjetače stavite u veliku zdjelu za miješanje. Komade cvjetače nježno pospite maslinovim uljem, solju i paprom sve dok ne bude ravnomjerno začinjena, a zatim je složite u jednom sloju na pripremljenu podlogu za pečenje.
6. korak
Pecite je 15 minuta, zatim je okrenite i pecite dodatnih 10 do 15 minuta sve dok cvjetača ne postane blago karamelizirana na rubovima i meka. Cvjetaču izvadite iz pećnice i začinite solju i paprom po želji.
7. korak
Smanjite temperaturu pećnice na 350°F (180°C), i pripremite još jednu podlogu za pečenje sa silikonskom oblogom ili papirom za pečenje kako biste pripremili čips od kelja pupčara.
8. korak
Odrežite donji dio svakog ploda kelja pupčara i odstranite mu vanjske listove. Odrežite ja još malo na donjem dijelu i odstranite još jedan sloj listova. Nastavite ga rezati i guliti lišće sve dok ne dođete do zadnjeg sloja.
9. korak
U zdjeli izmiješajte listove kelja s maslinovim uljem i solju i složite ih u jednom sloju na pripremljenu podlogu za pečenje. Pecite ih oko 10 minuta, sve dok listovi ne postanu smeđi i hrskavi. Izvadite ih iz pećnice, a zatim temperaturu pećnice smanjite na 150°C (300°F) kako biste zagrijali pečenu cvjetaču i kelj pupčar prije posluživanja.
10. korak
Kako biste pripremili umak od indijskih oraščića, sotirajte luk i češnjak s uljem u tavi na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sve dok luk ne postane mek i proziran. Kuhanu mješavinu luka premjestite u vrč blendera KitchenAid® Power Plus® zajedno sa solju, vodom, indijskim oraščićima, limunovim sokom, đumbirom, curry prahom i kajenskim paprom. Dobro zatvorite poklopac i procesirajte na promjenjivoj brzini 10 u trajanju od 30 do 60 sekundi, sve dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Dodajte đumbira, curry praha i kajenskog papra po želji. Staviti na stranu.
11. korak
U zdjeli izmiješajte slanutak s maslinovim uljem, solju i paprom i stavite je na stranu.
12. korak
U zdjeli izmiješajte crveni kupus s peršunom, limunovim sokom, solju i paprom.
13. korak
Kako biste spojili sastojke, pripremite 6 dubokih zdjela. U svaku od zdjela stavite jednaku količinu riže, slanutka, pečene cvjetače, kupusa, kelja pupčara i avokada. Na sastojke svake zdjele stavite po 2 velike žlice umaka od indijskih oraščića ili upotrijebite bocu za umake. Na vrh sastojaka u svakoj zdjeli dodajte drobljene indijske oraščiće i listiće peršuna.
14. korak
Poslužiti s kriškama limete, a ostatak umaka od indijskih oraščića stavite na stol.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun