Prethodna stranica
Brzo i lako

Začinjeni pekmez od smokava

Isprobajte ovaj recept za ukusan, pikantni pekmez od smokava koji možete pripremiti za manje od 30 minuta!.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

8

Sastojci

10

Koraci

Vrijeme

5'

Priprema

20'

Kuhanje

25'

Ukupno

Sastojci

  • 225 gosušene crne smokve, bez stabljika
  • 118 mlkvalitetno vino pinot noir
  • 3 žlice (38 grama)bijeli šećer
  • 2 žlice (28 mL)svježe cijeđeni sok od limuna
  • ½ čajne žličicekorica limuna
  • 1 čajna žličicagaram masala
  • Prstohvatmorska sol
  • ¼ čajne žličicekajenski papar (po izboru)
Napravite to sada
  • 0. korak

    Za 1 šalicu pekmeza

  • 1. korak

    Osušene smokve i Pinot Noir stavite u lonac za pirjanje i poklopite ga.

  • 2. korak

    Vatru stavite na srednju jačinu i pričekajte neka se smokve i vino kuhaju 10 – 12 minuta ili dok smokve ne omekšaju. Ugasite vatru.

  • 3. korak

    U tavu dodajte preostale sastojke.

  • 4. korak

    Na ručicu bežičnog ručnog blendera tvrtke KitchenAid®stavite zaštitu za posudu, a zatim ručicu pričvrstite na kućište motora. Uključite blender, a zatim oštricu ručice blendera postavite iznad smokve te pritisnite regulator promjenjive brzine i držite ga 2 sekunde.

  • 5. korak

    Pustite regulator promjenjive brzine, bazu ručice blendera stavite iznad druge smokve i ponovite proces dok ne usitnite sve smokve.

  • 6. korak

    Ručicu blendera pomočite po cijeloj mješavini dok mješavina ne postane potpuno glatka.

  • 7. korak

    Odspojite jedinicu, a blender odložite sa strane.

  • 8. korak

    Pekmez spremite u hermetički zatvoreni spremnik.

  • SAVJET

    Umjesto Pinot Noira možete upotrijebiti svoje omiljeno bijelo ili crno vino. U mješavinu probajte dodati ¼ čajne žličice svježe majčine dušice ili izostavite garam masalu za jednostavni pekmez od smokava.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Začinjeni pekmez od smokava

0. korak

Za 1 šalicu pekmeza

1. korak

Osušene smokve i Pinot Noir stavite u lonac za pirjanje i poklopite ga.

2. korak

Vatru stavite na srednju jačinu i pričekajte neka se smokve i vino kuhaju 10 – 12 minuta ili dok smokve ne omekšaju. Ugasite vatru.

3. korak

U tavu dodajte preostale sastojke.

4. korak

Na ručicu bežičnog ručnog blendera tvrtke KitchenAid®stavite zaštitu za posudu, a zatim ručicu pričvrstite na kućište motora. Uključite blender, a zatim oštricu ručice blendera postavite iznad smokve te pritisnite regulator promjenjive brzine i držite ga 2 sekunde.

5. korak

Pustite regulator promjenjive brzine, bazu ručice blendera stavite iznad druge smokve i ponovite proces dok ne usitnite sve smokve.

6. korak

Ručicu blendera pomočite po cijeloj mješavini dok mješavina ne postane potpuno glatka.

7. korak

Odspojite jedinicu, a blender odložite sa strane.

8. korak

Pekmez spremite u hermetički zatvoreni spremnik.

SAVJET

Umjesto Pinot Noira možete upotrijebiti svoje omiljeno bijelo ili crno vino. U mješavinu probajte dodati ¼ čajne žličice svježe majčine dušice ili izostavite garam masalu za jednostavni pekmez od smokava.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.