Isprobajte ovaj recept za ukusan, pikantni pekmez od smokava koji možete pripremiti za manje od 30 minuta!.
Sastojci
0. korak
Za 1 šalicu pekmeza
1. korak
Osušene smokve i Pinot Noir stavite u lonac za pirjanje i poklopite ga.
2. korak
Vatru stavite na srednju jačinu i pričekajte neka se smokve i vino kuhaju 10 – 12 minuta ili dok smokve ne omekšaju. Ugasite vatru.
3. korak
U tavu dodajte preostale sastojke.
4. korak
Na ručicu bežičnog ručnog blendera tvrtke KitchenAid®stavite zaštitu za posudu, a zatim ručicu pričvrstite na kućište motora. Uključite blender, a zatim oštricu ručice blendera postavite iznad smokve te pritisnite regulator promjenjive brzine i držite ga 2 sekunde.
5. korak
Pustite regulator promjenjive brzine, bazu ručice blendera stavite iznad druge smokve i ponovite proces dok ne usitnite sve smokve.
6. korak
Ručicu blendera pomočite po cijeloj mješavini dok mješavina ne postane potpuno glatka.
7. korak
Odspojite jedinicu, a blender odložite sa strane.
8. korak
Pekmez spremite u hermetički zatvoreni spremnik.
SAVJET
Umjesto Pinot Noira možete upotrijebiti svoje omiljeno bijelo ili crno vino. U mješavinu probajte dodati ¼ čajne žličice svježe majčine dušice ili izostavite garam masalu za jednostavni pekmez od smokava.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
0. korak
Za 1 šalicu pekmeza
1. korak
Osušene smokve i Pinot Noir stavite u lonac za pirjanje i poklopite ga.
2. korak
Vatru stavite na srednju jačinu i pričekajte neka se smokve i vino kuhaju 10 – 12 minuta ili dok smokve ne omekšaju. Ugasite vatru.
3. korak
U tavu dodajte preostale sastojke.
4. korak
Na ručicu bežičnog ručnog blendera tvrtke KitchenAid®stavite zaštitu za posudu, a zatim ručicu pričvrstite na kućište motora. Uključite blender, a zatim oštricu ručice blendera postavite iznad smokve te pritisnite regulator promjenjive brzine i držite ga 2 sekunde.
5. korak
Pustite regulator promjenjive brzine, bazu ručice blendera stavite iznad druge smokve i ponovite proces dok ne usitnite sve smokve.
6. korak
Ručicu blendera pomočite po cijeloj mješavini dok mješavina ne postane potpuno glatka.
7. korak
Odspojite jedinicu, a blender odložite sa strane.
8. korak
Pekmez spremite u hermetički zatvoreni spremnik.
SAVJET
Umjesto Pinot Noira možete upotrijebiti svoje omiljeno bijelo ili crno vino. U mješavinu probajte dodati ¼ čajne žličice svježe majčine dušice ili izostavite garam masalu za jednostavni pekmez od smokava.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun