1. korak
Gljive narežite na kriške debljine oko 0,5 cm. Ljutiku nasjeckajte.
2. korak
U velikoj tavi zagrijte pola maslaca i pecite gljive dok ne poprime smeđu boju. Dodajte ljutiku i pecite dok ne postane prozirna.
3. korak
Preostali maslac zagrijte u loncu. Dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane suha i ne poprimi orašasti miris.
4. korak
U mješavinu brašna dodajte mlijeko i miješajte dok se mlijeko ne zgusne i ne počne se lijepiti na stražnju stranu žlice.
5. korak
Gljive stavite u blender. Dodajte mješavinu mlijeka, papar, sušenu kadulju, umak od soje i sirup od javora. Pulsirajte oko 30 sekundi brzinom 4.
6. korak
Umak podgrijte prije posluživanja.
Savjet
Poslužite uz svoje omiljeno pečeno povrće ili meso.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Gljive narežite na kriške debljine oko 0,5 cm. Ljutiku nasjeckajte.
2. korak
U velikoj tavi zagrijte pola maslaca i pecite gljive dok ne poprime smeđu boju. Dodajte ljutiku i pecite dok ne postane prozirna.
3. korak
Preostali maslac zagrijte u loncu. Dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane suha i ne poprimi orašasti miris.
4. korak
U mješavinu brašna dodajte mlijeko i miješajte dok se mlijeko ne zgusne i ne počne se lijepiti na stražnju stranu žlice.
5. korak
Gljive stavite u blender. Dodajte mješavinu mlijeka, papar, sušenu kadulju, umak od soje i sirup od javora. Pulsirajte oko 30 sekundi brzinom 4.
6. korak
Umak podgrijte prije posluživanja.
Savjet
Poslužite uz svoje omiljeno pečeno povrće ili meso.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun