Prethodna stranica
Slatke opsesije

Torta od meda i đumbira s tostiranim kokosom

Slatka torta od meda s pikantnim đumbirom i ukusnim preljevom od krem-sira koji će razbuditi vaše okusne pupoljke. Pokušajte napraviti ovaj recept svojim KitchenAid mikserom.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

8

Sastojci

13

Koraci

Vrijeme

40'

Priprema

30'

Kuhanje

70'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • -biljno ulje u spreju za podmazivanje kalupa
  • 240 gvišenamjensko brašno (dodatno brašno za posipanje kalupa za kolače)
  • 1 čajna žličicasol
  • 2 čajne žličiceprašak za pecivo
  • 230 gkokosovo mlijeko
  • ½ čajne žličicesvježe ribani đumbir
  • 170 gmed
  • 110 mlulje uljane repice
  • 225 gmaslac (neslani), sobne temperature
  • 270 gšećer
  • 4velika jaja
  • 2žumanjci velikog jajeta
  • 200 gnezaslađeno brašno od kokosa
  • 2 8-oz (450 g)kremasti sir, sobne temperature
  • 225 gmaslac bez soli, za glazuru, sobne temperature
  • ¼ čajne žličicesol
  • 600 gšećer u prahu, prosijan
  • 2 čajne žličicekorica limuna
  • 255 gčips od kokosa
Napravite to sada
  • 1. korak

    Pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva okrugla kalupa za torte (22 – 24 cm) lagano poprskajte sprejem za podmazivanje kalupa i pobrašnite.

  • 2. korak

    U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Stavite sa strane.

  • 3. korak

    U zasebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, đumbir, med i ulje uljane repice. Stavite sa strane.

  • 4. korak

    Stavite maslac i šećer u posudu miksera i lopaticom miješajte na brzini 8 tijekom 3 – 4 minute dok smjesa ne postane lagana i prozračna.

  • 5. korak

    Smanjite brzinu na 4 i dodajte jedno po jedno jaje, miješajući između dodavanja, a zatim žumanjke, također jedan po jedan.

  • 6. korak

    Smanjite brzinu na 2 i postupno dodajte suhe i vlažne sastojke, naizmjence, sve dok ne umiješate sav sadržaj obje posude. Smanjite brzinu na 1, dodajte ribani kokos i lagano promiješajte.

  • 7. korak

    Razdijelite smjesu na dva kalupa za torte.

  • 8. korak

    Pecite 22 – 27 minuta na 180 °C. Premjestite kalupe na žičane rešetke i ostavite ih da se hlade 5 minuta. Okrenite biskvite na rešetke i ostavite ih da se potpuno ohlade.

  • 9. korak

    Dok je pećnica još zagrijana na 180 °C, stavite čips od kokosa na obrubljeni lim za pečenje i pecite 4 – 7 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostavite neka se ohladi.

  • 10. korak

    Napravite glazuru. Mikserom istucite krem-sir, maslac, koricu limuna i sol na velikoj brzini 2 – 3 minute dok smjesa ne postane glatka.

  • 11. korak

    Dodajte 480 g šećera u prahu i miješajte na brzini 1 tijekom 30 sekundi, a zatim povećajte na brzinu 6 i miješajte još 2 minute.

  • 12. korak

    Oba kolača prerežite vodoravno. Na stalak za torte ili tanjur za kolače stavite jedan sloj biskvita s prerezanom stranom prema gore i nanesite debeli sloj glazure. Stavite drugi sloj kolača na vrh, a zatim još jedan sloj glazure. Ponovite s ostatkom slojeva biskvita i glazure.

  • 13. korak

    Cijeli kolač premažite glazurom i hladite u hladnjaku 30 minuta. Kada se glazura slegne (ne kad se stvrdne), nježno rukom utapkajte tostiran čips od kokosa na bočne strane i na vrh torte.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Torta od meda i đumbira s tostiranim kokosom

1. korak

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva okrugla kalupa za torte (22 – 24 cm) lagano poprskajte sprejem za podmazivanje kalupa i pobrašnite.

2. korak

U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Stavite sa strane.

3. korak

U zasebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, đumbir, med i ulje uljane repice. Stavite sa strane.

4. korak

Stavite maslac i šećer u posudu miksera i lopaticom miješajte na brzini 8 tijekom 3 – 4 minute dok smjesa ne postane lagana i prozračna.

5. korak

Smanjite brzinu na 4 i dodajte jedno po jedno jaje, miješajući između dodavanja, a zatim žumanjke, također jedan po jedan.

6. korak

Smanjite brzinu na 2 i postupno dodajte suhe i vlažne sastojke, naizmjence, sve dok ne umiješate sav sadržaj obje posude. Smanjite brzinu na 1, dodajte ribani kokos i lagano promiješajte.

7. korak

Razdijelite smjesu na dva kalupa za torte.

8. korak

Pecite 22 – 27 minuta na 180 °C. Premjestite kalupe na žičane rešetke i ostavite ih da se hlade 5 minuta. Okrenite biskvite na rešetke i ostavite ih da se potpuno ohlade.

9. korak

Dok je pećnica još zagrijana na 180 °C, stavite čips od kokosa na obrubljeni lim za pečenje i pecite 4 – 7 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostavite neka se ohladi.

10. korak

Napravite glazuru. Mikserom istucite krem-sir, maslac, koricu limuna i sol na velikoj brzini 2 – 3 minute dok smjesa ne postane glatka.

11. korak

Dodajte 480 g šećera u prahu i miješajte na brzini 1 tijekom 30 sekundi, a zatim povećajte na brzinu 6 i miješajte još 2 minute.

12. korak

Oba kolača prerežite vodoravno. Na stalak za torte ili tanjur za kolače stavite jedan sloj biskvita s prerezanom stranom prema gore i nanesite debeli sloj glazure. Stavite drugi sloj kolača na vrh, a zatim još jedan sloj glazure. Ponovite s ostatkom slojeva biskvita i glazure.

13. korak

Cijeli kolač premažite glazurom i hladite u hladnjaku 30 minuta. Kada se glazura slegne (ne kad se stvrdne), nježno rukom utapkajte tostiran čips od kokosa na bočne strane i na vrh torte.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.