1. korak
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva okrugla kalupa za torte (22 – 24 cm) lagano poprskajte sprejem za podmazivanje kalupa i pobrašnite.
2. korak
U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Stavite sa strane.
3. korak
U zasebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, đumbir, med i ulje uljane repice. Stavite sa strane.
4. korak
Stavite maslac i šećer u posudu miksera i lopaticom miješajte na brzini 8 tijekom 3 – 4 minute dok smjesa ne postane lagana i prozračna.
5. korak
Smanjite brzinu na 4 i dodajte jedno po jedno jaje, miješajući između dodavanja, a zatim žumanjke, također jedan po jedan.
6. korak
Smanjite brzinu na 2 i postupno dodajte suhe i vlažne sastojke, naizmjence, sve dok ne umiješate sav sadržaj obje posude. Smanjite brzinu na 1, dodajte ribani kokos i lagano promiješajte.
7. korak
Razdijelite smjesu na dva kalupa za torte.
8. korak
Pecite 22 – 27 minuta na 180 °C. Premjestite kalupe na žičane rešetke i ostavite ih da se hlade 5 minuta. Okrenite biskvite na rešetke i ostavite ih da se potpuno ohlade.
9. korak
Dok je pećnica još zagrijana na 180 °C, stavite čips od kokosa na obrubljeni lim za pečenje i pecite 4 – 7 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostavite neka se ohladi.
10. korak
Napravite glazuru. Mikserom istucite krem-sir, maslac, koricu limuna i sol na velikoj brzini 2 – 3 minute dok smjesa ne postane glatka.
11. korak
Dodajte 480 g šećera u prahu i miješajte na brzini 1 tijekom 30 sekundi, a zatim povećajte na brzinu 6 i miješajte još 2 minute.
12. korak
Oba kolača prerežite vodoravno. Na stalak za torte ili tanjur za kolače stavite jedan sloj biskvita s prerezanom stranom prema gore i nanesite debeli sloj glazure. Stavite drugi sloj kolača na vrh, a zatim još jedan sloj glazure. Ponovite s ostatkom slojeva biskvita i glazure.
13. korak
Cijeli kolač premažite glazurom i hladite u hladnjaku 30 minuta. Kada se glazura slegne (ne kad se stvrdne), nježno rukom utapkajte tostiran čips od kokosa na bočne strane i na vrh torte.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Dva okrugla kalupa za torte (22 – 24 cm) lagano poprskajte sprejem za podmazivanje kalupa i pobrašnite.
2. korak
U posudi pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Stavite sa strane.
3. korak
U zasebnoj posudi pomiješajte kokosovo mlijeko, đumbir, med i ulje uljane repice. Stavite sa strane.
4. korak
Stavite maslac i šećer u posudu miksera i lopaticom miješajte na brzini 8 tijekom 3 – 4 minute dok smjesa ne postane lagana i prozračna.
5. korak
Smanjite brzinu na 4 i dodajte jedno po jedno jaje, miješajući između dodavanja, a zatim žumanjke, također jedan po jedan.
6. korak
Smanjite brzinu na 2 i postupno dodajte suhe i vlažne sastojke, naizmjence, sve dok ne umiješate sav sadržaj obje posude. Smanjite brzinu na 1, dodajte ribani kokos i lagano promiješajte.
7. korak
Razdijelite smjesu na dva kalupa za torte.
8. korak
Pecite 22 – 27 minuta na 180 °C. Premjestite kalupe na žičane rešetke i ostavite ih da se hlade 5 minuta. Okrenite biskvite na rešetke i ostavite ih da se potpuno ohlade.
9. korak
Dok je pećnica još zagrijana na 180 °C, stavite čips od kokosa na obrubljeni lim za pečenje i pecite 4 – 7 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ostavite neka se ohladi.
10. korak
Napravite glazuru. Mikserom istucite krem-sir, maslac, koricu limuna i sol na velikoj brzini 2 – 3 minute dok smjesa ne postane glatka.
11. korak
Dodajte 480 g šećera u prahu i miješajte na brzini 1 tijekom 30 sekundi, a zatim povećajte na brzinu 6 i miješajte još 2 minute.
12. korak
Oba kolača prerežite vodoravno. Na stalak za torte ili tanjur za kolače stavite jedan sloj biskvita s prerezanom stranom prema gore i nanesite debeli sloj glazure. Stavite drugi sloj kolača na vrh, a zatim još jedan sloj glazure. Ponovite s ostatkom slojeva biskvita i glazure.
13. korak
Cijeli kolač premažite glazurom i hladite u hladnjaku 30 minuta. Kada se glazura slegne (ne kad se stvrdne), nježno rukom utapkajte tostiran čips od kokosa na bočne strane i na vrh torte.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun