Prethodna stranica
Brzo i lako

Tapenada od maslina

Otkrijte ovu glatku tapenadu od maslina koju možete pripremiti za manje od 10 minuta!.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

13

Sastojci

8

Koraci

Sastojci

  • 25 gsvježi peršin
  • 6 gsvježa menta
  • 180 gotkoštičene kalamata masline
  • 120 gšpanjolske zelene masline punjene pimentom
  • 9 gčešnjevi češnjaka, oguljeni
  • 9 gkapare
  • 16 mlsvježe cijeđeni sok od limuna
  • 4 gfileti inćuna
  • ½ čajne žličicekorica limuna
  • ½ čajne žličicedrobljeni crveni papar
  • ¼ čajne žličicesol
  • ½ čajne žličicecrni papar
  • 30 mlmaslinovo ulje
Napravite to sada
  • 1. korak

    Sastavite bežičnu sjeckalicu KitchenAid® tako da pričvrstite radnu posudu na bazu i umetnete pogonski adapter i višenamjensku oštricu u radnu posudu.

  • 2. korak

    Dodajte sve sastojke redom u posudu sjeckalice i pričvrstite poklopac.

  • 3. korak

    Pomaknite regulator brzine na brzinu 1, a zatim pritisnite gumb za uključivanje nekoliko puta kako biste pulsnim načinom rada izmiješali mješavinu.

  • 4. korak

    Regulator brzine povećajte na 2, a zatim pritisnite i neprestano držite gumb za uključivanje 10 sekundi.

  • 5. korak

    Uklonite poklopac te strane posude očistite lopaticom, a zatim vratite poklopac i pritisnite gumb za uključivanje na još 5 sekundi.

  • 6. korak

    Tapenadu spremite u hladnjaku u hermetički zatvorenom spremniku.

  • SAVJET 1

    Ako se smjesa ne pomiče slobodno tijekom sjeckanja, dodajte 1 čajnu žličicu maslinovog ulja kroz otvor za ulijevanje tijekom sjeckanja.

  • SAVJET 2

    Ako želite da tekstura tapenade bude grublja, sjeckajte samo 5 sekundi nakon što brzinu postavite na 2. Uklonite poklopac i očistite strane posude kuhinjskom lopaticom, a zatim vratite poklopac i pulsirajte još 5 – 6 puta. Što više pulsirate, to će konačna tekstura biti glađa.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Tapenada od maslina

1. korak

Sastavite bežičnu sjeckalicu KitchenAid® tako da pričvrstite radnu posudu na bazu i umetnete pogonski adapter i višenamjensku oštricu u radnu posudu.

2. korak

Dodajte sve sastojke redom u posudu sjeckalice i pričvrstite poklopac.

3. korak

Pomaknite regulator brzine na brzinu 1, a zatim pritisnite gumb za uključivanje nekoliko puta kako biste pulsnim načinom rada izmiješali mješavinu.

4. korak

Regulator brzine povećajte na 2, a zatim pritisnite i neprestano držite gumb za uključivanje 10 sekundi.

5. korak

Uklonite poklopac te strane posude očistite lopaticom, a zatim vratite poklopac i pritisnite gumb za uključivanje na još 5 sekundi.

6. korak

Tapenadu spremite u hladnjaku u hermetički zatvorenom spremniku.

SAVJET 1

Ako se smjesa ne pomiče slobodno tijekom sjeckanja, dodajte 1 čajnu žličicu maslinovog ulja kroz otvor za ulijevanje tijekom sjeckanja.

SAVJET 2

Ako želite da tekstura tapenade bude grublja, sjeckajte samo 5 sekundi nakon što brzinu postavite na 2. Uklonite poklopac i očistite strane posude kuhinjskom lopaticom, a zatim vratite poklopac i pulsirajte još 5 – 6 puta. Što više pulsirate, to će konačna tekstura biti glađa.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.