Prethodna stranica
Vrijeme je za tjesteninu

Špageti s raguom od sipe i škampa

Zagrijte maslinovo uje u posudi s teškim dnom i polako ispirjajte luk, zatim dodajte brancina i vino i pustite da ispari. Dodajte pulpu rajčice, sol, papar i kuhajte 15 minuta.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Samostojeći mikser

Samostojeći mikser

Preša za istiskivanje tjestenine

Preša za istiskivanje tjestenine

Detalji

11

Sastojci

9

Koraci

Vrijeme

50'

Priprema

15'

Kuhanje

65'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 150 g (plus dodatna količina za pripremu)pšenično brašno
  • 1jaja srednje veličine
  • 250 gsipa
  • 150 gočišćeni repovi škampa
  • 80 gpasirana pulpa rajčice
  • 1/2 čašebijelo vino
  • 10 gbosiljak
  • 1/2narezani luk
  • 2 velike žliceekstradjevičansko maslinovo ulje
  • -morska sol
  • -mljeveni crni papar
  • 300 g (plus dodatna količina za pripremu)pšenično brašno
  • 3jaja srednje veličine
  • 500 gsipa
  • 300 gočišćeni repovi škampa
  • 150 gpasirana pulpa rajčice
  • 1 čašabijelo vino
  • 20 gbosiljak
  • 1narezani luk
  • 3 velike žliceekstradjevičansko maslinovo ulje
  • -morska sol
  • -mljeveni crni papar
  • 450 g (plus dodatna količina za pripremu)pšenično brašno
  • 5jaja srednje veličine
  • 750 gsipa
  • 450 gočišćeni repovi škampa
  • 200 gpasirana pulpa rajčice
  • 1+1/2 čašebijelo vino
  • 30 gbosiljak
  • 2narezani luk
  • 5 velikih žlicaekstradjevičansko maslinovo ulje
  • -morska sol
  • -mljeveni crni papar
Napravite to sada
  • 1. korak

    Zagrijte maslinovo uje u posudi s teškim dnom i polako ispirjajte luk, zatim dodajte brancina i vino i pustite da ispari. Dodajte pulpu rajčice, sol, papar i kuhajte 15 minuta.

  • 2. korak

    U zdjelu miksera stavite jaja, brašno i sol. Na samostojeći mikser priključite kuku za tijesto i gnječite ga brzinom 2 u trajanju od 2-3 minute. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte nekoliko žlica vode.

  • 3. korak

    Izvadite tijesto iz zdjele i raspodijelite ga u kuglice tako da izgleda poput krupnih oblutaka.

  • 4. korak

    Prešu za tjesteninu priključite na samostojeći mikser s tanjurom za špagete. Mikser okrenite na postavku brzine 6. U prešu stavite male kuglice. Upotrijebite kombinirani alat kako biste pogurali tijesto u prešu. Budite strpljivi, može proći i 10 sekundi dok tijesto ne prođe kroz prešu.

  • 5. korak

    Krakom za rezanje odrežite tjesteninu na željenu duljinu. Nastavite dodavati kuglice od tijesta u prešu i ekstrudirati tjesteninu sve dok se ne istisne svo tijesto.

  • 6. korak

    Složiti u jednom sloju na blago pobrašnjenu površinu.

  • 7. korak

    Dok se tjestenina suši, u umak dodajte škampe i pirjajte ih u posudi 3 minute.

  • 8. korak

    Skuhajte špagete u mnogo blago posoljene vode sve dok ne budu skuhani al dente. Ocijedite, zatim ih dodajte u tavu s tunjevinom.

  • 9. korak

    Dobro miješajte 1 minutu, raspodijelite na 4 tanjura i pospite bosiljkom.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Špageti s raguom od sipe i škampa

1. korak

Zagrijte maslinovo uje u posudi s teškim dnom i polako ispirjajte luk, zatim dodajte brancina i vino i pustite da ispari. Dodajte pulpu rajčice, sol, papar i kuhajte 15 minuta.

2. korak

U zdjelu miksera stavite jaja, brašno i sol. Na samostojeći mikser priključite kuku za tijesto i gnječite ga brzinom 2 u trajanju od 2-3 minute. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte nekoliko žlica vode.

3. korak

Izvadite tijesto iz zdjele i raspodijelite ga u kuglice tako da izgleda poput krupnih oblutaka.

4. korak

Prešu za tjesteninu priključite na samostojeći mikser s tanjurom za špagete. Mikser okrenite na postavku brzine 6. U prešu stavite male kuglice. Upotrijebite kombinirani alat kako biste pogurali tijesto u prešu. Budite strpljivi, može proći i 10 sekundi dok tijesto ne prođe kroz prešu.

5. korak

Krakom za rezanje odrežite tjesteninu na željenu duljinu. Nastavite dodavati kuglice od tijesta u prešu i ekstrudirati tjesteninu sve dok se ne istisne svo tijesto.

6. korak

Složiti u jednom sloju na blago pobrašnjenu površinu.

7. korak

Dok se tjestenina suši, u umak dodajte škampe i pirjajte ih u posudi 3 minute.

8. korak

Skuhajte špagete u mnogo blago posoljene vode sve dok ne budu skuhani al dente. Ocijedite, zatim ih dodajte u tavu s tunjevinom.

9. korak

Dobro miješajte 1 minutu, raspodijelite na 4 tanjura i pospite bosiljkom.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.