1. korak
Zagrijte maslinovo uje u posudi s teškim dnom i polako ispirjajte luk, zatim dodajte brancina i vino i pustite da ispari. Dodajte pulpu rajčice, sol, papar i kuhajte 15 minuta.
2. korak
U zdjelu miksera stavite jaja, brašno i sol. Na samostojeći mikser priključite kuku za tijesto i gnječite ga brzinom 2 u trajanju od 2-3 minute. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte nekoliko žlica vode.
3. korak
Izvadite tijesto iz zdjele i raspodijelite ga u kuglice tako da izgleda poput krupnih oblutaka.
4. korak
Prešu za tjesteninu priključite na samostojeći mikser s tanjurom za špagete. Mikser okrenite na postavku brzine 6. U prešu stavite male kuglice. Upotrijebite kombinirani alat kako biste pogurali tijesto u prešu. Budite strpljivi, može proći i 10 sekundi dok tijesto ne prođe kroz prešu.
5. korak
Krakom za rezanje odrežite tjesteninu na željenu duljinu. Nastavite dodavati kuglice od tijesta u prešu i ekstrudirati tjesteninu sve dok se ne istisne svo tijesto.
6. korak
Složiti u jednom sloju na blago pobrašnjenu površinu.
7. korak
Dok se tjestenina suši, u umak dodajte škampe i pirjajte ih u posudi 3 minute.
8. korak
Skuhajte špagete u mnogo blago posoljene vode sve dok ne budu skuhani al dente. Ocijedite, zatim ih dodajte u tavu s tunjevinom.
9. korak
Dobro miješajte 1 minutu, raspodijelite na 4 tanjura i pospite bosiljkom.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Zagrijte maslinovo uje u posudi s teškim dnom i polako ispirjajte luk, zatim dodajte brancina i vino i pustite da ispari. Dodajte pulpu rajčice, sol, papar i kuhajte 15 minuta.
2. korak
U zdjelu miksera stavite jaja, brašno i sol. Na samostojeći mikser priključite kuku za tijesto i gnječite ga brzinom 2 u trajanju od 2-3 minute. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte nekoliko žlica vode.
3. korak
Izvadite tijesto iz zdjele i raspodijelite ga u kuglice tako da izgleda poput krupnih oblutaka.
4. korak
Prešu za tjesteninu priključite na samostojeći mikser s tanjurom za špagete. Mikser okrenite na postavku brzine 6. U prešu stavite male kuglice. Upotrijebite kombinirani alat kako biste pogurali tijesto u prešu. Budite strpljivi, može proći i 10 sekundi dok tijesto ne prođe kroz prešu.
5. korak
Krakom za rezanje odrežite tjesteninu na željenu duljinu. Nastavite dodavati kuglice od tijesta u prešu i ekstrudirati tjesteninu sve dok se ne istisne svo tijesto.
6. korak
Složiti u jednom sloju na blago pobrašnjenu površinu.
7. korak
Dok se tjestenina suši, u umak dodajte škampe i pirjajte ih u posudi 3 minute.
8. korak
Skuhajte špagete u mnogo blago posoljene vode sve dok ne budu skuhani al dente. Ocijedite, zatim ih dodajte u tavu s tunjevinom.
9. korak
Dobro miješajte 1 minutu, raspodijelite na 4 tanjura i pospite bosiljkom.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun