Prethodna stranica
Brzo i lako

Quiche s rukolom, rajčicama osušenima na suncu i pršutom

Ukusna pita punjena rukolom, rajčicama osušenima na suncu i pršutom.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

11

Sastojci

8

Koraci

Vrijeme

50'

Priprema

45'

Kuhanje

95'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 66,7 gsvenamjensko brašno
  • 1 g + 1/6 čajne žličicesol
  • 33,3 gmaslac (neslani), narezan na kockice
  • 13,3 gtopla voda
  • 2jaja
  • 20 mlmlijeko
  • 16,7 mlgusto vrhnje
  • 26,7 gpršut
  • 6,7 grukola
  • 5,3sušene rajčice
  • 1/6 čajne žličicepapar
  • 133,3 gsvenamjensko brašno
  • 2 g + 1/3 čajne žličicesol
  • 66,7 gmaslac (neslani), narezan na kockice
  • 26,7 gtopla voda
  • 4jaja
  • 40 mlmlijeko
  • 33,3 mlgusto vrhnje
  • 53,3 gpršut
  • 13,3 grukola
  • 10,7sušene rajčice
  • 1/3 čajne žličicepapar
  • 200 gsvenamjensko brašno
  • 3 g + 1/2 čajne žličicesol
  • 100 gmaslac (neslani), narezan na kockice
  • 40 gtopla voda
  • 6jaja
  • 60 mlmlijeko
  • 50 mlgusto vrhnje
  • 80 gpršut
  • 20 grukola
  • 16sušene rajčice
  • 1/2 čajne žličicepapar
Napravite to sada
  • 1. korak

    U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom ravnom mutilicom dodajte brašno, sol i maslac. Miješajte dvije minute brzinom 2. 

  • 2. korak

    Kada mješavina postane zrnasta, ravnu mutilicu zamijenite kukom za tijesto. Miješajući brzinom 2 postepeno dodajte vodu. 

  • 3. korak

    Kada tijesto postane glatko, rukama ga oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i hladite u hladnjaku najmanje 30 minuta. 

  • 4. korak

    Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i neprestano ga okrećite kako se ne bi zalijepilo za površinu. 

  • 5. korak

    Kalup za pite promjera 20 cm obložite tijestom, a zatim škarama odrežite rubove koji vise. Tijesto pecite prazno 10 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 210 °C. 

  • 6. korak

    U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom žičanom pjenjačom dodajte jaja, mlijeko i vrhnje. Miješajte brzinom 2 dok se svi sastojci ne povežu. 

  • 7. korak

    Po tijestu rasporedite pršut, rukolu i rajčice osušene na suncu. Preko toga prelijte smjesu s jajima. Začinite solju i paprom.

  • 8. korak

    Quiche pecite 30 – 35 minuta na temperaturi od 180 °C.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Quiche s rukolom, rajčicama osušenima na suncu i pršutom

1. korak

U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom ravnom mutilicom dodajte brašno, sol i maslac. Miješajte dvije minute brzinom 2. 

2. korak

Kada mješavina postane zrnasta, ravnu mutilicu zamijenite kukom za tijesto. Miješajući brzinom 2 postepeno dodajte vodu. 

3. korak

Kada tijesto postane glatko, rukama ga oblikujte u kuglu, zamotajte u plastičnu foliju i hladite u hladnjaku najmanje 30 minuta. 

4. korak

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i neprestano ga okrećite kako se ne bi zalijepilo za površinu. 

5. korak

Kalup za pite promjera 20 cm obložite tijestom, a zatim škarama odrežite rubove koji vise. Tijesto pecite prazno 10 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 210 °C. 

6. korak

U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom žičanom pjenjačom dodajte jaja, mlijeko i vrhnje. Miješajte brzinom 2 dok se svi sastojci ne povežu. 

7. korak

Po tijestu rasporedite pršut, rukolu i rajčice osušene na suncu. Preko toga prelijte smjesu s jajima. Začinite solju i paprom.

8. korak

Quiche pecite 30 – 35 minuta na temperaturi od 180 °C.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.