Prethodna stranica
Iz smočnice

Prhki kolačići od tri sastojka

Jednostavni prhki kolačići od tri sastojka koje svi vole.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

3

Sastojci

5

Koraci

Vrijeme

5'

Priprema

15'

Kuhanje

20'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 80 gmaslac, omekšan na sobnoj temperaturi
  • 28,3 gšećer u prahu
  • 90 gsvenamjensko brašno
  • 160 gmaslac, omekšan na sobnoj temperaturi
  • 56,7 gšećer u prahu
  • 180 gsvenamjensko brašno
  • 240 gmaslac, omekšan na sobnoj temperaturi
  • 85 gšećer u prahu
  • 270 gsvenamjensko brašno
Napravite to sada
  • 1. korak

    Maslac stavite u zdjelu samostojećeg miksera. Pričvrstite ravnu mutilicu i miješajte maslac jednu minutu brzinom 6 dok ne postane kremast.

  • 2. korak

    Dodajte šećer u prahu, postružite sastojke sa zdjele i miješajte brzinom 4 dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte brašno i miješajte brzinom 2 dok se ne napravi tijesto.

  • 3. korak

    U četvrtasti kalup za pečenje stavite papir za pečenje. Raširite tijesto po kalupu i pritisnite ga.

  • 4. korak

    Hladite u hladnjaku 20 minuta da tijesto odstoji. Izvadite papir za pečenje i stavite ga na lim za pečenje. Izrežite tijesto na četverokute.

  • 5. korak

    Pecite od 12 do 15 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 160 °C. Nemojte dopustiti da kolačići potamne. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na žičanom stalku.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Prhki kolačići od tri sastojka

1. korak

Maslac stavite u zdjelu samostojećeg miksera. Pričvrstite ravnu mutilicu i miješajte maslac jednu minutu brzinom 6 dok ne postane kremast.

2. korak

Dodajte šećer u prahu, postružite sastojke sa zdjele i miješajte brzinom 4 dok se sastojci potpuno ne povežu. Dodajte brašno i miješajte brzinom 2 dok se ne napravi tijesto.

3. korak

U četvrtasti kalup za pečenje stavite papir za pečenje. Raširite tijesto po kalupu i pritisnite ga.

4. korak

Hladite u hladnjaku 20 minuta da tijesto odstoji. Izvadite papir za pečenje i stavite ga na lim za pečenje. Izrežite tijesto na četverokute.

5. korak

Pecite od 12 do 15 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 160 °C. Nemojte dopustiti da kolačići potamne. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na žičanom stalku.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.