Prethodna stranica
Slatke opsesije

Preokrenuti kolač od krušaka s medom i majčinom dušicom

Slatke kruške s karamelom u prekrasnom su kontrastu s oštrinom majčine dušice u ovoj ukusnoj novoj verziji preokrenutog kolača. Isprobajte s pomoću KitchenAid miksera.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Samostojeći mikser

Samostojeći mikser

Ravna mutilica

Ravna mutilica

Detalji

15

Sastojci

8

Koraci

Vrijeme

20'

Priprema

50'

Kuhanje

70'

Ukupno

Sastojci

  • -za bazu krušaka s karamelom:
  • 100 gsvijetli smeđi šećer
  • 85 g + 85 g (za tijesto)med
  • 55 gmaslac
  • -za tijesto:
  • 170 gmaslac, sobne temperature
  • 225 gkristalni šećer
  • 1 čajna žličicaekstrakt vanilije
  • 240 gvišenamjensko brašno
  • 40 gsitno mljevena kukuruzna krupica
  • 1½ čajne žličiceprašak za pecivo
  • ½ čajne žličicesoda bikarbona
  • 1 čajna žličicasol
  • 160 mlmlaćenica
  • 3velika jaja
Napravite to sada
  • 1. korak

    Pećnicu zagrijte na 180 °C. Stavite veliku limenu foliju na rešetku ispod one koju ćete upotrebljavati kako biste uhvatili sokove dok se kolač peče.

  • 2. korak

    Napravite bazu od karamele. U loncu s drškom na srednje jakoj vatri otopite maslac. Nakon što se otopi, dodajte smeđi šećer i med te lagano tucite dok se šećer ne rastopi. Ostavite neka smjesa proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuhajte još jednu minutu.

  • 3. korak

    Uklonite s vatre, promiješajte pjenjačom i ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup za torte veličine 22 – 24 cm. Kruške stavite u koji god oblik želite. Stavite sa strane.

  • 4. korak

    U posudi za miješanje srednje veličine pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane. U zasebnoj maloj posudi za miješanje pomiješajte mlaćenicu, jaja i med.

  • 5. korak

    Dodajte maslac u posudu miksera, postavite ravnu mutilicu na mikser i tucite maslac na brzini 6 jednu minutu. Smanjite brzinu na 4 i polako dodajte kristalni šećer. Nakon što dodate sav šećer, povećajte brzinu na 6 i tucite oko 3 minute dok smjesa ne bude lagana i pjenasta. Dodajte vaniliju.

  • 6. korak

    Smanjite brzinu miksera na 2 te u smjesu od maslaca i šećera u posudi miksera naizmjenično dodajte smjesu brašna i mješavinu mlaćenice tako da počnete i završite sa smjesom brašna. Nakon svakog dodavanja smjesu tucite dok ne postane jednolična. Smjesu ravnomjerno rasporedite po kruškama.

  • 7. korak

    Pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne bude čista kada je izvadite. (Ako se kolač zapekao na vrhu, ali nije posve pečen, lagano ga prekrijte folijom tijekom preostalog pečenja.)

  • 8. korak

    Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 5 minuta na rešetki prije nego što ga preokrenete na obrubljeni pladanj (da sokovi ne iscure) i uklonite kalup. Može se poslužiti toplo ili hladno.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Preokrenuti kolač od krušaka s medom i majčinom dušicom

1. korak

Pećnicu zagrijte na 180 °C. Stavite veliku limenu foliju na rešetku ispod one koju ćete upotrebljavati kako biste uhvatili sokove dok se kolač peče.

2. korak

Napravite bazu od karamele. U loncu s drškom na srednje jakoj vatri otopite maslac. Nakon što se otopi, dodajte smeđi šećer i med te lagano tucite dok se šećer ne rastopi. Ostavite neka smjesa proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuhajte još jednu minutu.

3. korak

Uklonite s vatre, promiješajte pjenjačom i ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup za torte veličine 22 – 24 cm. Kruške stavite u koji god oblik želite. Stavite sa strane.

4. korak

U posudi za miješanje srednje veličine pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane. U zasebnoj maloj posudi za miješanje pomiješajte mlaćenicu, jaja i med.

5. korak

Dodajte maslac u posudu miksera, postavite ravnu mutilicu na mikser i tucite maslac na brzini 6 jednu minutu. Smanjite brzinu na 4 i polako dodajte kristalni šećer. Nakon što dodate sav šećer, povećajte brzinu na 6 i tucite oko 3 minute dok smjesa ne bude lagana i pjenasta. Dodajte vaniliju.

6. korak

Smanjite brzinu miksera na 2 te u smjesu od maslaca i šećera u posudi miksera naizmjenično dodajte smjesu brašna i mješavinu mlaćenice tako da počnete i završite sa smjesom brašna. Nakon svakog dodavanja smjesu tucite dok ne postane jednolična. Smjesu ravnomjerno rasporedite po kruškama.

7. korak

Pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne bude čista kada je izvadite. (Ako se kolač zapekao na vrhu, ali nije posve pečen, lagano ga prekrijte folijom tijekom preostalog pečenja.)

8. korak

Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 5 minuta na rešetki prije nego što ga preokrenete na obrubljeni pladanj (da sokovi ne iscure) i uklonite kalup. Može se poslužiti toplo ili hladno.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.