Sastojci
1. korak
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Stavite veliku limenu foliju na rešetku ispod one koju ćete upotrebljavati kako biste uhvatili sokove dok se kolač peče.
2. korak
Napravite bazu od karamele. U loncu s drškom na srednje jakoj vatri otopite maslac. Nakon što se otopi, dodajte smeđi šećer i med te lagano tucite dok se šećer ne rastopi. Ostavite neka smjesa proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuhajte još jednu minutu.
3. korak
Uklonite s vatre, promiješajte pjenjačom i ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup za torte veličine 22 – 24 cm. Kruške stavite u koji god oblik želite. Stavite sa strane.
4. korak
U posudi za miješanje srednje veličine pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane. U zasebnoj maloj posudi za miješanje pomiješajte mlaćenicu, jaja i med.
5. korak
Dodajte maslac u posudu miksera, postavite ravnu mutilicu na mikser i tucite maslac na brzini 6 jednu minutu. Smanjite brzinu na 4 i polako dodajte kristalni šećer. Nakon što dodate sav šećer, povećajte brzinu na 6 i tucite oko 3 minute dok smjesa ne bude lagana i pjenasta. Dodajte vaniliju.
6. korak
Smanjite brzinu miksera na 2 te u smjesu od maslaca i šećera u posudi miksera naizmjenično dodajte smjesu brašna i mješavinu mlaćenice tako da počnete i završite sa smjesom brašna. Nakon svakog dodavanja smjesu tucite dok ne postane jednolična. Smjesu ravnomjerno rasporedite po kruškama.
7. korak
Pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne bude čista kada je izvadite. (Ako se kolač zapekao na vrhu, ali nije posve pečen, lagano ga prekrijte folijom tijekom preostalog pečenja.)
8. korak
Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 5 minuta na rešetki prije nego što ga preokrenete na obrubljeni pladanj (da sokovi ne iscure) i uklonite kalup. Može se poslužiti toplo ili hladno.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Stavite veliku limenu foliju na rešetku ispod one koju ćete upotrebljavati kako biste uhvatili sokove dok se kolač peče.
2. korak
Napravite bazu od karamele. U loncu s drškom na srednje jakoj vatri otopite maslac. Nakon što se otopi, dodajte smeđi šećer i med te lagano tucite dok se šećer ne rastopi. Ostavite neka smjesa proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuhajte još jednu minutu.
3. korak
Uklonite s vatre, promiješajte pjenjačom i ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup za torte veličine 22 – 24 cm. Kruške stavite u koji god oblik želite. Stavite sa strane.
4. korak
U posudi za miješanje srednje veličine pomiješajte brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane. U zasebnoj maloj posudi za miješanje pomiješajte mlaćenicu, jaja i med.
5. korak
Dodajte maslac u posudu miksera, postavite ravnu mutilicu na mikser i tucite maslac na brzini 6 jednu minutu. Smanjite brzinu na 4 i polako dodajte kristalni šećer. Nakon što dodate sav šećer, povećajte brzinu na 6 i tucite oko 3 minute dok smjesa ne bude lagana i pjenasta. Dodajte vaniliju.
6. korak
Smanjite brzinu miksera na 2 te u smjesu od maslaca i šećera u posudi miksera naizmjenično dodajte smjesu brašna i mješavinu mlaćenice tako da počnete i završite sa smjesom brašna. Nakon svakog dodavanja smjesu tucite dok ne postane jednolična. Smjesu ravnomjerno rasporedite po kruškama.
7. korak
Pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica koju umetnete u sredinu ne bude čista kada je izvadite. (Ako se kolač zapekao na vrhu, ali nije posve pečen, lagano ga prekrijte folijom tijekom preostalog pečenja.)
8. korak
Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 5 minuta na rešetki prije nego što ga preokrenete na obrubljeni pladanj (da sokovi ne iscure) i uklonite kalup. Može se poslužiti toplo ili hladno.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun