Sastojci
1. korak
U posudu svojeg blendera KitchenAid® Power Plus® ubacite mlijeko, datulje, svježu papriku, goji bobice i kajenski papar (ako ga koristite), dobro zatvorite poklopac i velikom brzinom miješajte 30 do 60 sekundi sve dok se datulje, svježa paprika i goji bobice potpuno ne samelju, a smjesa ne postane glatka.
2. korak
Dodajte smrznute jagode, dobro zatvorite poklopac, uklonite središnji zatvarač na poklopcu i u njega umetnite pritiskivač.
3. korak
Stijenke posude blendera postružite fleksibilnim rubom potiskivača. Dodajte smrznute jagode, dobro zatvorite poklopac, uklonite središnji zatvarač na poklopcu i u njega umetnite pritiskivač.
4. korak
Čvrsto držeći pritiskivač na svom mjestu, nastavite s obradom promjenjivom brzinom 11 u trajanju od 20 do 30 sekundi koristeći potiskivač za usmjeravanje plodova kroz noževe sve dok ne postanu glatka smjesa ali još uvijek smrznuta.
5. korak
Izlijte je iz posude i odmah poslužite u obliku smrznutog jogurta ili je ohladite u zamrzivaču 2 sata kako biste dobili veću čvrstinu sorbetta.
6. korak
Smjesu u zamrzivaču nemojte držati duže kako u njoj ne bi nastali kristali leda.
Napomene o pripremi
Izostavite goji bobice za jeftiniju varijantu recepta, ili izostavite kajenski papar ako je sorbetto namijenjen djeci, a također možete i prepoloviti količinu svježe paprike. Ako želite napraviti vrlo jednostavan sorbetto od jagode, možete izostaviti svježu papriku, goji bobice i kajenski papar. Međutim, budući da u svježoj paprici ima mnogo vode, možda ćete morati upotrijebiti 1 šalicu (240 ml) mlijeka.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
U posudu svojeg blendera KitchenAid® Power Plus® ubacite mlijeko, datulje, svježu papriku, goji bobice i kajenski papar (ako ga koristite), dobro zatvorite poklopac i velikom brzinom miješajte 30 do 60 sekundi sve dok se datulje, svježa paprika i goji bobice potpuno ne samelju, a smjesa ne postane glatka.
2. korak
Dodajte smrznute jagode, dobro zatvorite poklopac, uklonite središnji zatvarač na poklopcu i u njega umetnite pritiskivač.
3. korak
Stijenke posude blendera postružite fleksibilnim rubom potiskivača. Dodajte smrznute jagode, dobro zatvorite poklopac, uklonite središnji zatvarač na poklopcu i u njega umetnite pritiskivač.
4. korak
Čvrsto držeći pritiskivač na svom mjestu, nastavite s obradom promjenjivom brzinom 11 u trajanju od 20 do 30 sekundi koristeći potiskivač za usmjeravanje plodova kroz noževe sve dok ne postanu glatka smjesa ali još uvijek smrznuta.
5. korak
Izlijte je iz posude i odmah poslužite u obliku smrznutog jogurta ili je ohladite u zamrzivaču 2 sata kako biste dobili veću čvrstinu sorbetta.
6. korak
Smjesu u zamrzivaču nemojte držati duže kako u njoj ne bi nastali kristali leda.
Napomene o pripremi
Izostavite goji bobice za jeftiniju varijantu recepta, ili izostavite kajenski papar ako je sorbetto namijenjen djeci, a također možete i prepoloviti količinu svježe paprike. Ako želite napraviti vrlo jednostavan sorbetto od jagode, možete izostaviti svježu papriku, goji bobice i kajenski papar. Međutim, budući da u svježoj paprici ima mnogo vode, možda ćete morati upotrijebiti 1 šalicu (240 ml) mlijeka.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun