Prethodna stranica
Brzo i lako

Miješani koktel od kadulje, meda i ananasa

Kadulja, med i ananas predivno se stapaju u ovom jedinstvenom tropskom koktelu, savršenom za proslave. Sami napravite svoj koktel s pomoću KitchenAid blendera.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Detalji

7

Sastojci

2

Koraci

Vrijeme

3'

Priprema

20'

Kuhanje

23'

Ukupno

Sastojci

  • 590 gzamrznuti ananas
  • 60 mlsok od limete
  • 115 mlvotka
  • 60 mlmed
  • 5grančice svježe kadulje (i dodatno za ukras)
  • 175 – 200 gled
  • 120 mlvoda
Napravite to sada
  • 1. korak

    Napravite sirup od meda i kadulje. Dodajte ½ šalice meda i ½ šalice vode u lonac s drškom zajedno s 5 grančica svježe kadulje. Zagrijte na srednje visokoj temperaturi dok smjesa ne zaključa, a zatim smanjite na srednju temperaturu i ostavite neka lagano ključa 15 minuta. Ugasite vatru i ostavite neka se hladi 30 minuta, a zatim izvadite kadulju.

  • 2. korak

    Zamrznuti ananas, votku, sok od limete te sirup od meda i kadulje dodajte u blender. Miješajte na postavci za frape i pustite neka cijeli ciklus završi. Odmah poslužite i ukrasite tostiranim listom kadulje. NAPOMENA: listove kadulje možete tostirati tako da ih primite hvataljkom i držite iznad plamena kako biste lagano ispržili rubove. Nemate zamrznuti ananas? Jednostavno ogulite i očistite svježi ananas. Meso ananasa narežite na duge trakice, a zatim trakice narežite na kockice. Kockice postavite na pladanj u jednom sloju i zamrznite ih dok ne očvrsnu (oko 30 – 45 minuta).

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Miješani koktel od kadulje, meda i ananasa

1. korak

Napravite sirup od meda i kadulje. Dodajte ½ šalice meda i ½ šalice vode u lonac s drškom zajedno s 5 grančica svježe kadulje. Zagrijte na srednje visokoj temperaturi dok smjesa ne zaključa, a zatim smanjite na srednju temperaturu i ostavite neka lagano ključa 15 minuta. Ugasite vatru i ostavite neka se hladi 30 minuta, a zatim izvadite kadulju.

2. korak

Zamrznuti ananas, votku, sok od limete te sirup od meda i kadulje dodajte u blender. Miješajte na postavci za frape i pustite neka cijeli ciklus završi. Odmah poslužite i ukrasite tostiranim listom kadulje. NAPOMENA: listove kadulje možete tostirati tako da ih primite hvataljkom i držite iznad plamena kako biste lagano ispržili rubove. Nemate zamrznuti ananas? Jednostavno ogulite i očistite svježi ananas. Meso ananasa narežite na duge trakice, a zatim trakice narežite na kockice. Kockice postavite na pladanj u jednom sloju i zamrznite ih dok ne očvrsnu (oko 30 – 45 minuta).

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.