Sastojci
1. korak
Ulijte vodu u malu zdjelu za kuhanje. Dodajte melasu, smeđi šećer, maslac i koricu jedne naranče. Pustite da zavrije i neka kuha 10 minuta. Ostavite neka se hladi 10 minuta.
1. korak
Pomiješajte mlaćenicu i sodu bikarbonu. Dodajte melasu i sve zajedno izmiješajte.
2. korak
Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite kuku za tijesto i zaključajte glavu.
3. korak
Dodajte brašno, kvasac, sol i mljeveni anis u zdjelu za kruh. Dodajte mokre sastojke i postavite brzinu na 2. Kada se tijesto sjedini, mijesite 4 minute brzinom 2.
4. korak
Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Posipajte površinu tijesta manjom količinom brašna. Okrenite rukom i pospite brašno po tijestu, a zatim zdjelu poklopite poklopcem. Pustite tijesto da se diže 60 minuta.
5. korak
Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele na pobrašnjenu površinu. Da biste tijesto oblikovali u kuglu, primite jedan kraj tijesta i razvucite ga, a zatim preklopite prema sredini tijesta, kao da zatvarate kuvertu. Nastavite dok se tijesto ne oblikuje u okrugli kruh. Nježno postavite obje ruke sa svake strane kugle i savijte desni dlan oko desnog ruba dok lijevom rukom okrećete tijesto na radnoj površini. Na taj ćete način tijesto pretvoriti u glatku, okruglu masu.
6. korak
Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 30 minuta.
7. korak
Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Otvorite zdjelu za kruh i zarežite kruh. Zatvorite zdjelu za kruh i stavite je u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 5 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Ulijte vodu u malu zdjelu za kuhanje. Dodajte melasu, smeđi šećer, maslac i koricu jedne naranče. Pustite da zavrije i neka kuha 10 minuta. Ostavite neka se hladi 10 minuta.
1. korak
Pomiješajte mlaćenicu i sodu bikarbonu. Dodajte melasu i sve zajedno izmiješajte.
2. korak
Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite kuku za tijesto i zaključajte glavu.
3. korak
Dodajte brašno, kvasac, sol i mljeveni anis u zdjelu za kruh. Dodajte mokre sastojke i postavite brzinu na 2. Kada se tijesto sjedini, mijesite 4 minute brzinom 2.
4. korak
Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Posipajte površinu tijesta manjom količinom brašna. Okrenite rukom i pospite brašno po tijestu, a zatim zdjelu poklopite poklopcem. Pustite tijesto da se diže 60 minuta.
5. korak
Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele na pobrašnjenu površinu. Da biste tijesto oblikovali u kuglu, primite jedan kraj tijesta i razvucite ga, a zatim preklopite prema sredini tijesta, kao da zatvarate kuvertu. Nastavite dok se tijesto ne oblikuje u okrugli kruh. Nježno postavite obje ruke sa svake strane kugle i savijte desni dlan oko desnog ruba dok lijevom rukom okrećete tijesto na radnoj površini. Na taj ćete način tijesto pretvoriti u glatku, okruglu masu.
6. korak
Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 30 minuta.
7. korak
Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Otvorite zdjelu za kruh i zarežite kruh. Zatvorite zdjelu za kruh i stavite je u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 5 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun