Detalji

12

Sastojci

8

Koraci

Sastojci

  • 300 gbrašno za bijeli kruh
  • 120 graženo brašno
  • 7 gsol
  • 10 ginstant kvasac
  • 1 žlicaanis, mljeveni
  • 230 mlmlaćenica
  • 5 gsoda bikarbona
  • 1 narančakorica naranče
  • 75 mlvoda
  • 200 mlmelasa
  • 1 žlicasvijetli smeđi šećer
  • 30 gmaslac
Napravite to sada
  • 1. korak

    Ulijte vodu u malu zdjelu za kuhanje. Dodajte melasu, smeđi šećer, maslac i koricu jedne naranče. Pustite da zavrije i neka kuha 10 minuta. Ostavite neka se hladi 10 minuta.

  • 1. korak

    Pomiješajte mlaćenicu i sodu bikarbonu. Dodajte melasu i sve zajedno izmiješajte.

  • 2. korak

    Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite kuku za tijesto i zaključajte glavu.

  • 3. korak

    Dodajte brašno, kvasac, sol i mljeveni anis u zdjelu za kruh. Dodajte mokre sastojke i postavite brzinu na 2. Kada se tijesto sjedini, mijesite 4 minute brzinom 2.

  • 4. korak

    Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Posipajte površinu tijesta manjom količinom brašna. Okrenite rukom i pospite brašno po tijestu, a zatim zdjelu poklopite poklopcem. Pustite tijesto da se diže 60 minuta.

  • 5. korak

    Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele na pobrašnjenu površinu. Da biste tijesto oblikovali u kuglu, primite jedan kraj tijesta i razvucite ga, a zatim preklopite prema sredini tijesta, kao da zatvarate kuvertu. Nastavite dok se tijesto ne oblikuje u okrugli kruh. Nježno postavite obje ruke sa svake strane kugle i savijte desni dlan oko desnog ruba dok lijevom rukom okrećete tijesto na radnoj površini. Na taj ćete način tijesto pretvoriti u glatku, okruglu masu.

  • 6. korak

    Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 30 minuta.

  • 7. korak

    Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Otvorite zdjelu za kruh i zarežite kruh. Zatvorite zdjelu za kruh i stavite je u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 5 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Limpa – švedski kruh

1. korak

Ulijte vodu u malu zdjelu za kuhanje. Dodajte melasu, smeđi šećer, maslac i koricu jedne naranče. Pustite da zavrije i neka kuha 10 minuta. Ostavite neka se hladi 10 minuta.

1. korak

Pomiješajte mlaćenicu i sodu bikarbonu. Dodajte melasu i sve zajedno izmiješajte.

2. korak

Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite kuku za tijesto i zaključajte glavu.

3. korak

Dodajte brašno, kvasac, sol i mljeveni anis u zdjelu za kruh. Dodajte mokre sastojke i postavite brzinu na 2. Kada se tijesto sjedini, mijesite 4 minute brzinom 2.

4. korak

Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Posipajte površinu tijesta manjom količinom brašna. Okrenite rukom i pospite brašno po tijestu, a zatim zdjelu poklopite poklopcem. Pustite tijesto da se diže 60 minuta.

5. korak

Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele na pobrašnjenu površinu. Da biste tijesto oblikovali u kuglu, primite jedan kraj tijesta i razvucite ga, a zatim preklopite prema sredini tijesta, kao da zatvarate kuvertu. Nastavite dok se tijesto ne oblikuje u okrugli kruh. Nježno postavite obje ruke sa svake strane kugle i savijte desni dlan oko desnog ruba dok lijevom rukom okrećete tijesto na radnoj površini. Na taj ćete način tijesto pretvoriti u glatku, okruglu masu.

6. korak

Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 30 minuta.

7. korak

Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Otvorite zdjelu za kruh i zarežite kruh. Zatvorite zdjelu za kruh i stavite je u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 5 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.