Prethodna stranica
Brzo i lako

Lazanje s tikvicama

Najukusnije vegetarijanske lazanje sadrže tikvice, mozzarellu i feta sir.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

8

Sastojci

11

Koraci

Vrijeme

10'

Priprema

20'

Kuhanje

30'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 2tikvice
  • 200 gfeta sir
  • 1rajčice, narezane na velike komade
  • 100 grajčice osušene na zraku
  • 1 čajna žličicacrni papar
  • 1 režanjčešnjak
  • 200 gmozzarella
  • 5listovi bosiljka
  • 4tikvice
  • 400 gfeta sir
  • 2rajčice, narezane na velike komade
  • 200 grajčice osušene na zraku
  • 2 čajne žličicecrni papar
  • 2 režnjačešnjak
  • 400 gmozzarella
  • 10listovi bosiljka
  • 6tikvice
  • 600 gfeta sir
  • 3rajčice, narezane na velike komade
  • 300 grajčice osušene na zraku
  • 3 čajne žličicecrni papar
  • 3 režnjačešnjak
  • 600 gmozzarella
  • 15listovi bosiljka
Napravite to sada
  • 1. korak

    Na samostojeći mikser pričvrstite nastavak za rezanje povrća na trake. Okrenite polugu za otpuštanje oštrice tako da ima dovoljno mjesta za tikvice.

  • 2. korak

    Ogulite tikvice i po potrebi odrežite krajeve kako bi stale u držač hrane i štapić za ražnjiće.

  • 3. korak

    Tikvice stavite u nastavak za rezanje povrća na trake.

  • 4. korak

    Na nastavak za rezanje povrća na trake pričvrstite debelu oštricu.

  • 5. korak

    Ručicu za upravljanje brzinom postavite na 1, a tikvice narezane na trake ulovite rukama.

  • 6. korak

    Tikvice narezane na trake prerežite tako da veličinom odgovaraju zdjeli namijenjenoj za pećnicu.

  • 7. korak

    U blender dodajte feta sir, rajčice, rajčice osušene na zraku, češnjak i crni papar. Miješajte 2 minute brzinom 6 dok umak ne postane gladak.

  • 8. korak

    Umakom tanko premažite dno zdjele i prekrijte ga tikvicama narezanima na trake.

  • 9. korak

    Prelijte slojem umaka i dodajte nekoliko kriški mozzarelle. Ponavljajte dok ne iskoristite sve tikvice i sav umak.

  • 10. korak

    Pecite 15 do 20 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 200 °C.

  • 11. korak

    Jelo na kraju pospite listićima bosiljka.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Lazanje s tikvicama

1. korak

Na samostojeći mikser pričvrstite nastavak za rezanje povrća na trake. Okrenite polugu za otpuštanje oštrice tako da ima dovoljno mjesta za tikvice.

2. korak

Ogulite tikvice i po potrebi odrežite krajeve kako bi stale u držač hrane i štapić za ražnjiće.

3. korak

Tikvice stavite u nastavak za rezanje povrća na trake.

4. korak

Na nastavak za rezanje povrća na trake pričvrstite debelu oštricu.

5. korak

Ručicu za upravljanje brzinom postavite na 1, a tikvice narezane na trake ulovite rukama.

6. korak

Tikvice narezane na trake prerežite tako da veličinom odgovaraju zdjeli namijenjenoj za pećnicu.

7. korak

U blender dodajte feta sir, rajčice, rajčice osušene na zraku, češnjak i crni papar. Miješajte 2 minute brzinom 6 dok umak ne postane gladak.

8. korak

Umakom tanko premažite dno zdjele i prekrijte ga tikvicama narezanima na trake.

9. korak

Prelijte slojem umaka i dodajte nekoliko kriški mozzarelle. Ponavljajte dok ne iskoristite sve tikvice i sav umak.

10. korak

Pecite 15 do 20 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 200 °C.

11. korak

Jelo na kraju pospite listićima bosiljka.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.