Sastojci
1. korak
Pećnicu zagrijte na 220 °C. Patlidžan prerežite po duljini, svaku polovicu nakapajte maslinovim uljem i rukama ravnomjerno premažite patlidžane uljem. Prerezanu stranu patlidžana postavite na lim za pečenje i pecite u pećnici 30 – 35 minuta ili dok se kora ne udubi.
2. korak
Izvadite patlidžan iz pećnice, a zatim, kada se malo ohladi, stavite cjedilo sa sitnom mrežom preko posude i žlicom izdubite unutrašnjost patlidžana u cjedilo. Ostavite meso patlidžana neka odstoji 10 minuta, a za to vrijeme meso pritisnite jedanput ili dvaput.
3. korak
Patlidžan i sve ostale sastojke dodajte u blender. Postavite na brzinu 3 i miješajte 20 sekundi ili dok smjesa ne postane jednolična. Polijte s malo maslinovog ulja, dodajte malo dimljene paprike i koricu limuna.
4. korak
Kako biste pripremili naan, u velikoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med te nježno umutite pjenjačom. Mješavinu ostavite neka stoji pet minuta ili dok se ne zapjeni.
5. korak
Dodajte brašno, maslinovo ulje, jogurt, mlijeko, sol, sitno nasjeckani češnjak, sjemenke anisa i brašno u posudu miksera, a zatim ulijte mješavinu kvasca. Postavite kuku za tijesto, postavite mikser na brzinu 2 tijekom 30 sekundi, zatim je povećajte na brzinu 6 i mijesite 3 – 4 minute ili dok tijesto ne postane glatko i podatno.
6. korak
Izvadite tijesto iz posude miksera, oblikujte ga u loptu i stavite u posudu srednje veličine koju ste malo nauljili. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite neka se diže na toplom mjestu dok se tijesta ne udvostruči.
7. korak
Kada je tijesto spremno, narežite ga na šest komada. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad do ½ cm debljine kako bi mogao stati u tavu od lijevanog željeza.
8. korak
Rastopite maslac u maloj posudi, dodajte 1 žlicu nasjeckanog peršina i promiješajte, a zatim mješavinu te kist za tijesto stavite uz ploču za kuhanje.
9. korak
Zagrijte tavu dok se ne zadimi i pržite svaki naan pojedinačno u suhoj tavi 2 – 3 minute ili dok se ne pojave mjehurići i naan poprimi zlatno-smeđu boju. Okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Neposredno prije nego što naan izvadite iz posude, na gornju stranu kistom nanesite umak od rastopljenog maslaca, a zatim ga izvadite iz tave i kistom obilno nanesite na drugu stranu prije nego što ga stavite sa strane. Poslužite toplo s namazom Baba Ganoush.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Pećnicu zagrijte na 220 °C. Patlidžan prerežite po duljini, svaku polovicu nakapajte maslinovim uljem i rukama ravnomjerno premažite patlidžane uljem. Prerezanu stranu patlidžana postavite na lim za pečenje i pecite u pećnici 30 – 35 minuta ili dok se kora ne udubi.
2. korak
Izvadite patlidžan iz pećnice, a zatim, kada se malo ohladi, stavite cjedilo sa sitnom mrežom preko posude i žlicom izdubite unutrašnjost patlidžana u cjedilo. Ostavite meso patlidžana neka odstoji 10 minuta, a za to vrijeme meso pritisnite jedanput ili dvaput.
3. korak
Patlidžan i sve ostale sastojke dodajte u blender. Postavite na brzinu 3 i miješajte 20 sekundi ili dok smjesa ne postane jednolična. Polijte s malo maslinovog ulja, dodajte malo dimljene paprike i koricu limuna.
4. korak
Kako biste pripremili naan, u velikoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med te nježno umutite pjenjačom. Mješavinu ostavite neka stoji pet minuta ili dok se ne zapjeni.
5. korak
Dodajte brašno, maslinovo ulje, jogurt, mlijeko, sol, sitno nasjeckani češnjak, sjemenke anisa i brašno u posudu miksera, a zatim ulijte mješavinu kvasca. Postavite kuku za tijesto, postavite mikser na brzinu 2 tijekom 30 sekundi, zatim je povećajte na brzinu 6 i mijesite 3 – 4 minute ili dok tijesto ne postane glatko i podatno.
6. korak
Izvadite tijesto iz posude miksera, oblikujte ga u loptu i stavite u posudu srednje veličine koju ste malo nauljili. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite neka se diže na toplom mjestu dok se tijesta ne udvostruči.
7. korak
Kada je tijesto spremno, narežite ga na šest komada. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad do ½ cm debljine kako bi mogao stati u tavu od lijevanog željeza.
8. korak
Rastopite maslac u maloj posudi, dodajte 1 žlicu nasjeckanog peršina i promiješajte, a zatim mješavinu te kist za tijesto stavite uz ploču za kuhanje.
9. korak
Zagrijte tavu dok se ne zadimi i pržite svaki naan pojedinačno u suhoj tavi 2 – 3 minute ili dok se ne pojave mjehurići i naan poprimi zlatno-smeđu boju. Okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Neposredno prije nego što naan izvadite iz posude, na gornju stranu kistom nanesite umak od rastopljenog maslaca, a zatim ga izvadite iz tave i kistom obilno nanesite na drugu stranu prije nego što ga stavite sa strane. Poslužite toplo s namazom Baba Ganoush.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun