Prethodna stranica
Brzo i lako

Kruh naan s namazom Baba Ganoush

Kremasti, dimljeni namaz Baba Ganoush u kombinaciji s aromatičnim naanom spoj je iz snova. Napravite ovaj dekadentni obrok kod kuće s pomoću KitchenAid miksera i blendera.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Samostojeći mikser

Samostojeći mikser

Kuka za tijesto

Kuka za tijesto

Detalji

22

Sastojci

9

Koraci

Vrijeme

20'

Priprema

30'

Kuhanje

50'

Ukupno

Sastojci

  • -za namaz baba ganoush:
  • 2 (1,1 kg)patlidžani srednje veličine
  • 4češnjevi češnjaka
  • 3 žlicesok od limuna, dodajte više po potrebi, i korica limuna
  • 80 gtahini
  • 85 gekstra djevičansko maslinovo ulje i dodatno ulje za premazivanje patlidžana
  • 2 žliceperšin s ravnim listovima i dodatni peršin za ukrašavanje
  • 1 ½ čajne žličice + 1 ½ čajne žličice (za naan)sol
  • ½ čajne žličicemljeveni kim
  • ¼ čajne žličicedimljena paprika
  • -za naan:
  • 1 čajna žličicamed
  • 120 mltopla voda
  • 2 ¼ čajne žličiceaktivni suhi kvasac
  • 270 gvišenamjensko brašno
  • 1 žlicamaslinovo ulje
  • 60 gobičan jogurt
  • 60 mlpunomasno mlijeko
  • 2 češnjačešnjak, sitno nasjeckan
  • 1 čajna žličicasjemenke anisa
  • -malo ulja za podmazivanje tave
  • 40 gotopljeni maslac
Napravite to sada
  • 1. korak

    Pećnicu zagrijte na 220 °C. Patlidžan prerežite po duljini, svaku polovicu nakapajte maslinovim uljem i rukama ravnomjerno premažite patlidžane uljem. Prerezanu stranu patlidžana postavite na lim za pečenje i pecite u pećnici 30 – 35 minuta ili dok se kora ne udubi.

  • 2. korak

    Izvadite patlidžan iz pećnice, a zatim, kada se malo ohladi, stavite cjedilo sa sitnom mrežom preko posude i žlicom izdubite unutrašnjost patlidžana u cjedilo. Ostavite meso patlidžana neka odstoji 10 minuta, a za to vrijeme meso pritisnite jedanput ili dvaput.

  • 3. korak

    Patlidžan i sve ostale sastojke dodajte u blender. Postavite na brzinu 3 i miješajte 20 sekundi ili dok smjesa ne postane jednolična. Polijte s malo maslinovog ulja, dodajte malo dimljene paprike i koricu limuna.

  • 4. korak

    Kako biste pripremili naan, u velikoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med te nježno umutite pjenjačom. Mješavinu ostavite neka stoji pet minuta ili dok se ne zapjeni.

  • 5. korak

    Dodajte brašno, maslinovo ulje, jogurt, mlijeko, sol, sitno nasjeckani češnjak, sjemenke anisa i brašno u posudu miksera, a zatim ulijte mješavinu kvasca. Postavite kuku za tijesto, postavite mikser na brzinu 2 tijekom 30 sekundi, zatim je povećajte na brzinu 6 i mijesite 3 – 4 minute ili dok tijesto ne postane glatko i podatno.

  • 6. korak

    Izvadite tijesto iz posude miksera, oblikujte ga u loptu i stavite u posudu srednje veličine koju ste malo nauljili. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite neka se diže na toplom mjestu dok se tijesta ne udvostruči.

  • 7. korak

    Kada je tijesto spremno, narežite ga na šest komada. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad do ½ cm debljine kako bi mogao stati u tavu od lijevanog željeza.

  • 8. korak

    Rastopite maslac u maloj posudi, dodajte 1 žlicu nasjeckanog peršina i promiješajte, a zatim mješavinu te kist za tijesto stavite uz ploču za kuhanje.

  • 9. korak

    Zagrijte tavu dok se ne zadimi i pržite svaki naan pojedinačno u suhoj tavi 2 – 3 minute ili dok se ne pojave mjehurići i naan poprimi zlatno-smeđu boju. Okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Neposredno prije nego što naan izvadite iz posude, na gornju stranu kistom nanesite umak od rastopljenog maslaca, a zatim ga izvadite iz tave i kistom obilno nanesite na drugu stranu prije nego što ga stavite sa strane. Poslužite toplo s namazom Baba Ganoush.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Kruh naan s namazom Baba Ganoush

1. korak

Pećnicu zagrijte na 220 °C. Patlidžan prerežite po duljini, svaku polovicu nakapajte maslinovim uljem i rukama ravnomjerno premažite patlidžane uljem. Prerezanu stranu patlidžana postavite na lim za pečenje i pecite u pećnici 30 – 35 minuta ili dok se kora ne udubi.

2. korak

Izvadite patlidžan iz pećnice, a zatim, kada se malo ohladi, stavite cjedilo sa sitnom mrežom preko posude i žlicom izdubite unutrašnjost patlidžana u cjedilo. Ostavite meso patlidžana neka odstoji 10 minuta, a za to vrijeme meso pritisnite jedanput ili dvaput.

3. korak

Patlidžan i sve ostale sastojke dodajte u blender. Postavite na brzinu 3 i miješajte 20 sekundi ili dok smjesa ne postane jednolična. Polijte s malo maslinovog ulja, dodajte malo dimljene paprike i koricu limuna.

4. korak

Kako biste pripremili naan, u velikoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i med te nježno umutite pjenjačom. Mješavinu ostavite neka stoji pet minuta ili dok se ne zapjeni.

5. korak

Dodajte brašno, maslinovo ulje, jogurt, mlijeko, sol, sitno nasjeckani češnjak, sjemenke anisa i brašno u posudu miksera, a zatim ulijte mješavinu kvasca. Postavite kuku za tijesto, postavite mikser na brzinu 2 tijekom 30 sekundi, zatim je povećajte na brzinu 6 i mijesite 3 – 4 minute ili dok tijesto ne postane glatko i podatno.

6. korak

Izvadite tijesto iz posude miksera, oblikujte ga u loptu i stavite u posudu srednje veličine koju ste malo nauljili. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite neka se diže na toplom mjestu dok se tijesta ne udvostruči.

7. korak

Kada je tijesto spremno, narežite ga na šest komada. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaki komad do ½ cm debljine kako bi mogao stati u tavu od lijevanog željeza.

8. korak

Rastopite maslac u maloj posudi, dodajte 1 žlicu nasjeckanog peršina i promiješajte, a zatim mješavinu te kist za tijesto stavite uz ploču za kuhanje.

9. korak

Zagrijte tavu dok se ne zadimi i pržite svaki naan pojedinačno u suhoj tavi 2 – 3 minute ili dok se ne pojave mjehurići i naan poprimi zlatno-smeđu boju. Okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Neposredno prije nego što naan izvadite iz posude, na gornju stranu kistom nanesite umak od rastopljenog maslaca, a zatim ga izvadite iz tave i kistom obilno nanesite na drugu stranu prije nego što ga stavite sa strane. Poslužite toplo s namazom Baba Ganoush.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.