Detalji

9

Sastojci

7

Koraci

Sastojci

  • 120 gbrašno od sirka
  • 180 gbrašno od integralne riže
  • 100 gzobeno brašno bez glutena
  • 40 gbrašno od tapioke
  • 7 gsol
  • 35 gljuskice psilijuma
  • 10 gaktivni suhi kvasac
  • 650 mlvoda, mlaka
  • 2 žlicemed
Napravite to sada
  • 1. korak

    U maloj zdjeli pomiješajte toplu vodu, kvasac i med. Ostavite neka odstoji 10 minuta. Dodajte ljuskice psilijuma, dobro izmiješajte i ostavite neka odstoji još 5 minuta.

  • 1. korak

    Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite lopaticu i zaključajte glavu. U zdjelu dodajte brašna i sol.

  • 2. korak

    Dodajte mješavinu kvasca i miješajte dok se sastojci ne povežu.

  • 3. korak

    Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Nauljite tijesto i stavite ga u zdjelu za kruh. Zdjelu zatvorite poklopcem i ostavite tijesto neka se diže još 60 minuta.

  • 4. korak

    Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele. Oblikujte kuglu nježno povlačeći tijesto prema sredini.

  • 5. korak

    Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 15 minuta.

  • 6. korak

    Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Zdjelu za kruh stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 10 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Kruh bez glutena

1. korak

U maloj zdjeli pomiješajte toplu vodu, kvasac i med. Ostavite neka odstoji 10 minuta. Dodajte ljuskice psilijuma, dobro izmiješajte i ostavite neka odstoji još 5 minuta.

1. korak

Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite lopaticu i zaključajte glavu. U zdjelu dodajte brašna i sol.

2. korak

Dodajte mješavinu kvasca i miješajte dok se sastojci ne povežu.

3. korak

Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Nauljite tijesto i stavite ga u zdjelu za kruh. Zdjelu zatvorite poklopcem i ostavite tijesto neka se diže još 60 minuta.

4. korak

Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele. Oblikujte kuglu nježno povlačeći tijesto prema sredini.

5. korak

Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 15 minuta.

6. korak

Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Zdjelu za kruh stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 10 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.