Sastojci
1. korak
U maloj zdjeli pomiješajte toplu vodu, kvasac i med. Ostavite neka odstoji 10 minuta. Dodajte ljuskice psilijuma, dobro izmiješajte i ostavite neka odstoji još 5 minuta.
1. korak
Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite lopaticu i zaključajte glavu. U zdjelu dodajte brašna i sol.
2. korak
Dodajte mješavinu kvasca i miješajte dok se sastojci ne povežu.
3. korak
Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Nauljite tijesto i stavite ga u zdjelu za kruh. Zdjelu zatvorite poklopcem i ostavite tijesto neka se diže još 60 minuta.
4. korak
Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele. Oblikujte kuglu nježno povlačeći tijesto prema sredini.
5. korak
Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 15 minuta.
6. korak
Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Zdjelu za kruh stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 10 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
U maloj zdjeli pomiješajte toplu vodu, kvasac i med. Ostavite neka odstoji 10 minuta. Dodajte ljuskice psilijuma, dobro izmiješajte i ostavite neka odstoji još 5 minuta.
1. korak
Kako biste zagrijali zdjelu za kruh, napunite je toplom vodom, ispraznite i brisanjem uklonite višak vlage. Zdjelu za kruh pričvrstite na KitchenAid samostojeći mikser. Umetnite lopaticu i zaključajte glavu. U zdjelu dodajte brašna i sol.
2. korak
Dodajte mješavinu kvasca i miješajte dok se sastojci ne povežu.
3. korak
Uklonite tijesto s kuke i zdjelu za kruh. Nauljite tijesto i stavite ga u zdjelu za kruh. Zdjelu zatvorite poklopcem i ostavite tijesto neka se diže još 60 minuta.
4. korak
Otkrijte zdjelu i pažljivo izvadite tijesto iz zdjele. Oblikujte kuglu nježno povlačeći tijesto prema sredini.
5. korak
Postavite papir za pečenje na poklopac zdjele za kruh. Tijesto stavite na poklopac i prekrijte zdjelom za kruh. Ostavite tijesto da se diže još 15 minuta.
6. korak
Dok se tijesto diže drugi put, zagrijte pećnicu na 230 °C. Zdjelu za kruh stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta. Pažljivo uklonite zdjelu zaštitnim rukavicama i pecite još 10 minuta ili koliko je potrebno da bi korica dobila zlatnu boju. Premjestite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi prije rezanja.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun