Prethodna stranica
Iz smočnice

Kolačići sa smeđim maslacem, bijelom čokoladom i brusnicama

Okusite ove izvrsne kolačiće punjene bijelom čokoladom i brusnicama!.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

12

Sastojci

15

Koraci

Vrijeme

30'

Priprema

45'

Kuhanje

75'

Ukupno

Sastojci

  • 187 gvišenamjensko brašno
  • 4 gsoda bikarbona
  • 3 gmorska sol
  • 226 gmaslac (neslani), smeđi i ohlađeni (pogledajte savjet 1)
  • 220 gsvijetlo smeđi šećer (pritisnut tijekom mjerenja)
  • 100 gbijeli šećer
  • 50 gjaje, sobne temperature
  • 17 gžumanjak, sobne temperature
  • 4 gvanilija
  • 156 gobična zob
  • 170 gbijela čokolada
  • 120 gsušene brusnice
Napravite to sada
  • 0. korak

    Za 22 – 24 kolačića

  • 1. korak

    U srednje veliku zdjelu za miješanje dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol.

  • 2. korak

    Na bežični ručni mikser tvrtke KitchenAid® pričvrstite obje turbo mutilice od nehrđajućeg čelika.

  • 3. korak

    Mutilice umetnite u mješavinu brašna i uključite brzinu 2. Miješajte suhe sastojke nekoliko sekundi, a zatim isključite ručni mikser te suhe sastojke stavite sa strane.

  • 4. korak

    Smeđi i bijeli šećer dodajte u visoku zdjelu za miješanje te dodajte ohlađeni smeđi maslac. Umetnite turbo mutilice u sastojke, okrenite ručni mikser na maksimalnu brzinu 7 te miješajte maslac sa šećerom 4 minute dok ne postane kremast.

  • 5. korak

    Dodajte jaje, žumanjak i vaniliju, a zatim nastavite miješati brzinom 7 još 30 sekundi dok ne dobijete kremastu smjesu ili dok smjesa ne postane glatka.

  • 6. korak

    Brzinu ručnog blendera smanjite na brzinu 2 i polako dodajte mješavinu brašna u tri navrata. Miješajte dok se brašno ne poveže, a zatim isključite ručni mikser.

  • 7. korak

    U tijesto dodajte zob, brusnice i bijelu čokoladu. Umetnite turbo mutilice natrag u mješavinu, okrenite na brzinu 4 i miješajte sastojke približno 10 sekundi dok se ne povežu.

  • 8. korak

    Čistim rukama nježno „umijesite” tijesto za kolačiće da bi se svi sastojci zajedno povezali.

  • 9. korak

    Zatim od tijesta napravite kuglice veličine loptica za golf i stavite ih na pladanj za kolačiće i ohladite u zamrzivaču najmanje 10 minuta prije pečenja.

  • 10. korak

    Kada se ohlade, kuglice od tijesta udaljite najmanje 7,5 cm jedne od druge na lim za pečenje.

  • 11. korak

    Kolačiće pecite na 176 ºC 15 – 18 minuta ili dok rubovi malo ne posmeđe. Nemojte ih prepeći.

  • 12. korak

    Ostavite kolačiće neka se hlade na limu za pečenje barem 5 minuta prije nego ih lopaticom premjestite na stalak za hlađenje.

  • SAVJET 1

    Kako napraviti smeđi maslac. Počnite s maslacem sobne temperature. Svaki štapić maslaca narežite na četvrtine i stavite u tavu. Vatru stavite na srednju jačinu i povremeno miješajte pjenjačom dok se maslac topi. Kada se otopi, maslac će početi stvarati mjehuriće. Nastavite povremeno miješati još 5 – 8 minuta. Kada se veliki mjehurići maslaca pretvore u pjenu, pjena će nestati i primijetit ćete da je maslac poprimio zlatno-smeđu boju, a na dnu tave vidjet ćete smeđe komadiće. Isključite štednjak i uklonite tavu s vatre te pustite neka hladi barem 15 minuta prije upotrebe.

  • SAVJET 2

    Pečenje kolačića na temperaturi od 176 ºC, kao što je navedeno u uputama, stvorit će više kolačiće, zaobljenog oblika i mekane sredine. Ako želite da kolačići imaju hrskavije rubove i mekanu sredinu, pecite ih na 191 ºC 12 – 15 minuta.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Kolačići sa smeđim maslacem, bijelom čokoladom i brusnicama

0. korak

Za 22 – 24 kolačića

1. korak

U srednje veliku zdjelu za miješanje dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol.

2. korak

Na bežični ručni mikser tvrtke KitchenAid® pričvrstite obje turbo mutilice od nehrđajućeg čelika.

3. korak

Mutilice umetnite u mješavinu brašna i uključite brzinu 2. Miješajte suhe sastojke nekoliko sekundi, a zatim isključite ručni mikser te suhe sastojke stavite sa strane.

4. korak

Smeđi i bijeli šećer dodajte u visoku zdjelu za miješanje te dodajte ohlađeni smeđi maslac. Umetnite turbo mutilice u sastojke, okrenite ručni mikser na maksimalnu brzinu 7 te miješajte maslac sa šećerom 4 minute dok ne postane kremast.

5. korak

Dodajte jaje, žumanjak i vaniliju, a zatim nastavite miješati brzinom 7 još 30 sekundi dok ne dobijete kremastu smjesu ili dok smjesa ne postane glatka.

6. korak

Brzinu ručnog blendera smanjite na brzinu 2 i polako dodajte mješavinu brašna u tri navrata. Miješajte dok se brašno ne poveže, a zatim isključite ručni mikser.

7. korak

U tijesto dodajte zob, brusnice i bijelu čokoladu. Umetnite turbo mutilice natrag u mješavinu, okrenite na brzinu 4 i miješajte sastojke približno 10 sekundi dok se ne povežu.

8. korak

Čistim rukama nježno „umijesite” tijesto za kolačiće da bi se svi sastojci zajedno povezali.

9. korak

Zatim od tijesta napravite kuglice veličine loptica za golf i stavite ih na pladanj za kolačiće i ohladite u zamrzivaču najmanje 10 minuta prije pečenja.

10. korak

Kada se ohlade, kuglice od tijesta udaljite najmanje 7,5 cm jedne od druge na lim za pečenje.

11. korak

Kolačiće pecite na 176 ºC 15 – 18 minuta ili dok rubovi malo ne posmeđe. Nemojte ih prepeći.

12. korak

Ostavite kolačiće neka se hlade na limu za pečenje barem 5 minuta prije nego ih lopaticom premjestite na stalak za hlađenje.

SAVJET 1

Kako napraviti smeđi maslac. Počnite s maslacem sobne temperature. Svaki štapić maslaca narežite na četvrtine i stavite u tavu. Vatru stavite na srednju jačinu i povremeno miješajte pjenjačom dok se maslac topi. Kada se otopi, maslac će početi stvarati mjehuriće. Nastavite povremeno miješati još 5 – 8 minuta. Kada se veliki mjehurići maslaca pretvore u pjenu, pjena će nestati i primijetit ćete da je maslac poprimio zlatno-smeđu boju, a na dnu tave vidjet ćete smeđe komadiće. Isključite štednjak i uklonite tavu s vatre te pustite neka hladi barem 15 minuta prije upotrebe.

SAVJET 2

Pečenje kolačića na temperaturi od 176 ºC, kao što je navedeno u uputama, stvorit će više kolačiće, zaobljenog oblika i mekane sredine. Ako želite da kolačići imaju hrskavije rubove i mekanu sredinu, pecite ih na 191 ºC 12 – 15 minuta.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.