Okusite ove izvrsne kolačiće punjene bijelom čokoladom i brusnicama!.
Sastojci
0. korak
Za 22 – 24 kolačića
1. korak
U srednje veliku zdjelu za miješanje dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
2. korak
Na bežični ručni mikser tvrtke KitchenAid® pričvrstite obje turbo mutilice od nehrđajućeg čelika.
3. korak
Mutilice umetnite u mješavinu brašna i uključite brzinu 2. Miješajte suhe sastojke nekoliko sekundi, a zatim isključite ručni mikser te suhe sastojke stavite sa strane.
4. korak
Smeđi i bijeli šećer dodajte u visoku zdjelu za miješanje te dodajte ohlađeni smeđi maslac. Umetnite turbo mutilice u sastojke, okrenite ručni mikser na maksimalnu brzinu 7 te miješajte maslac sa šećerom 4 minute dok ne postane kremast.
5. korak
Dodajte jaje, žumanjak i vaniliju, a zatim nastavite miješati brzinom 7 još 30 sekundi dok ne dobijete kremastu smjesu ili dok smjesa ne postane glatka.
6. korak
Brzinu ručnog blendera smanjite na brzinu 2 i polako dodajte mješavinu brašna u tri navrata. Miješajte dok se brašno ne poveže, a zatim isključite ručni mikser.
7. korak
U tijesto dodajte zob, brusnice i bijelu čokoladu. Umetnite turbo mutilice natrag u mješavinu, okrenite na brzinu 4 i miješajte sastojke približno 10 sekundi dok se ne povežu.
8. korak
Čistim rukama nježno „umijesite” tijesto za kolačiće da bi se svi sastojci zajedno povezali.
9. korak
Zatim od tijesta napravite kuglice veličine loptica za golf i stavite ih na pladanj za kolačiće i ohladite u zamrzivaču najmanje 10 minuta prije pečenja.
10. korak
Kada se ohlade, kuglice od tijesta udaljite najmanje 7,5 cm jedne od druge na lim za pečenje.
11. korak
Kolačiće pecite na 176 ºC 15 – 18 minuta ili dok rubovi malo ne posmeđe. Nemojte ih prepeći.
12. korak
Ostavite kolačiće neka se hlade na limu za pečenje barem 5 minuta prije nego ih lopaticom premjestite na stalak za hlađenje.
SAVJET 1
Kako napraviti smeđi maslac. Počnite s maslacem sobne temperature. Svaki štapić maslaca narežite na četvrtine i stavite u tavu. Vatru stavite na srednju jačinu i povremeno miješajte pjenjačom dok se maslac topi. Kada se otopi, maslac će početi stvarati mjehuriće. Nastavite povremeno miješati još 5 – 8 minuta. Kada se veliki mjehurići maslaca pretvore u pjenu, pjena će nestati i primijetit ćete da je maslac poprimio zlatno-smeđu boju, a na dnu tave vidjet ćete smeđe komadiće. Isključite štednjak i uklonite tavu s vatre te pustite neka hladi barem 15 minuta prije upotrebe.
SAVJET 2
Pečenje kolačića na temperaturi od 176 ºC, kao što je navedeno u uputama, stvorit će više kolačiće, zaobljenog oblika i mekane sredine. Ako želite da kolačići imaju hrskavije rubove i mekanu sredinu, pecite ih na 191 ºC 12 – 15 minuta.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
0. korak
Za 22 – 24 kolačića
1. korak
U srednje veliku zdjelu za miješanje dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
2. korak
Na bežični ručni mikser tvrtke KitchenAid® pričvrstite obje turbo mutilice od nehrđajućeg čelika.
3. korak
Mutilice umetnite u mješavinu brašna i uključite brzinu 2. Miješajte suhe sastojke nekoliko sekundi, a zatim isključite ručni mikser te suhe sastojke stavite sa strane.
4. korak
Smeđi i bijeli šećer dodajte u visoku zdjelu za miješanje te dodajte ohlađeni smeđi maslac. Umetnite turbo mutilice u sastojke, okrenite ručni mikser na maksimalnu brzinu 7 te miješajte maslac sa šećerom 4 minute dok ne postane kremast.
5. korak
Dodajte jaje, žumanjak i vaniliju, a zatim nastavite miješati brzinom 7 još 30 sekundi dok ne dobijete kremastu smjesu ili dok smjesa ne postane glatka.
6. korak
Brzinu ručnog blendera smanjite na brzinu 2 i polako dodajte mješavinu brašna u tri navrata. Miješajte dok se brašno ne poveže, a zatim isključite ručni mikser.
7. korak
U tijesto dodajte zob, brusnice i bijelu čokoladu. Umetnite turbo mutilice natrag u mješavinu, okrenite na brzinu 4 i miješajte sastojke približno 10 sekundi dok se ne povežu.
8. korak
Čistim rukama nježno „umijesite” tijesto za kolačiće da bi se svi sastojci zajedno povezali.
9. korak
Zatim od tijesta napravite kuglice veličine loptica za golf i stavite ih na pladanj za kolačiće i ohladite u zamrzivaču najmanje 10 minuta prije pečenja.
10. korak
Kada se ohlade, kuglice od tijesta udaljite najmanje 7,5 cm jedne od druge na lim za pečenje.
11. korak
Kolačiće pecite na 176 ºC 15 – 18 minuta ili dok rubovi malo ne posmeđe. Nemojte ih prepeći.
12. korak
Ostavite kolačiće neka se hlade na limu za pečenje barem 5 minuta prije nego ih lopaticom premjestite na stalak za hlađenje.
SAVJET 1
Kako napraviti smeđi maslac. Počnite s maslacem sobne temperature. Svaki štapić maslaca narežite na četvrtine i stavite u tavu. Vatru stavite na srednju jačinu i povremeno miješajte pjenjačom dok se maslac topi. Kada se otopi, maslac će početi stvarati mjehuriće. Nastavite povremeno miješati još 5 – 8 minuta. Kada se veliki mjehurići maslaca pretvore u pjenu, pjena će nestati i primijetit ćete da je maslac poprimio zlatno-smeđu boju, a na dnu tave vidjet ćete smeđe komadiće. Isključite štednjak i uklonite tavu s vatre te pustite neka hladi barem 15 minuta prije upotrebe.
SAVJET 2
Pečenje kolačića na temperaturi od 176 ºC, kao što je navedeno u uputama, stvorit će više kolačiće, zaobljenog oblika i mekane sredine. Ako želite da kolačići imaju hrskavije rubove i mekanu sredinu, pecite ih na 191 ºC 12 – 15 minuta.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun