Prethodna stranica
Iz smočnice

Juha od luka

Juha od luka jedna je od naših najdražih juha, bogatog je okusa i poslužuje se s kruhom sa sirom!.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

10

Sastojci

8

Koraci

Vrijeme

15'

Priprema

80'

Kuhanje

95'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 2,5 velikaluk 
  • 3 žlicemaslac 
  • 90 mlbijelo vino 
  • 1/2 ltemeljac od govedine 
  • 1/2 čajne žličicesol 
  • 1/2 čajne žličicecrni papar 
  • 1,5 grančicesvježa majčina dušica 
  • 1svježi listovi lovora 
  • 75 gsir gruyère
  • 1/2baguette
  • 5 velikaluk 
  • 6 žlicamaslac 
  • 180 mlbijelo vino 
  • 1 ltemeljac od govedine 
  • 1 čajna žličicasol 
  • 1 čajna žličicacrni papar 
  • 3 grančicesvježa majčina dušica 
  • 2svježi listovi lovora 
  • 150 gsir gruyère
  • 1baguette
  • 7,5 velikaluk 
  • 9 žlicamaslac 
  • 270 mlbijelo vino 
  • 1,5 ltemeljac od govedine 
  • 1,5 čajna žličicasol 
  • 1,5 čajna žličicacrni papar 
  • 4,5 grančicesvježa majčina dušica 
  • 3svježi listovi lovora 
  • 225 gsir gruyère
  • 1.5baguette
Napravite to sada
  • 1. korak

    Nastavkom za multipraktik s pričvršćenim diskom za rezanje tanko narežite luk.

  • 2. korak

    U velikom loncu otopite maslac i dodajte luk. Izmiješajte luk tako da potpuno bude pokriven maslacem. 

  • 3. korak

    Na slaboj vatri polako karamelizirajte luk. Ostavite lonac otklopljen i nemojte previše miješati luk. Ovaj proces može potrajati i do 45 minuta. 

  • 4. korak

    Dodajte bijelo vino, pojačajte vatru i kuhajte oko 5 minuta. 

  • 5. korak

    Dodajte temeljac, sol i papar i svježe začinsko bilje. Kuhajte poklopljeno oko 30 minuta 

  • 6. korak

    U multipraktiku s pričvršćenim diskom za ribanje naribajte sir Gruyère.

  • 7. korak

    Narežite kruh i po njemu posipajte sir. Kruh stavite pod roštilj dok se sir ne otopi, počne stvarati mjehuriće i dok lagano ne poprimi smeđu boju. 

  • 8. korak

    Juhu poslužite u dubokim zdjelicama i posipajte s kriškama kruha.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Juha od luka

1. korak

Nastavkom za multipraktik s pričvršćenim diskom za rezanje tanko narežite luk.

2. korak

U velikom loncu otopite maslac i dodajte luk. Izmiješajte luk tako da potpuno bude pokriven maslacem. 

3. korak

Na slaboj vatri polako karamelizirajte luk. Ostavite lonac otklopljen i nemojte previše miješati luk. Ovaj proces može potrajati i do 45 minuta. 

4. korak

Dodajte bijelo vino, pojačajte vatru i kuhajte oko 5 minuta. 

5. korak

Dodajte temeljac, sol i papar i svježe začinsko bilje. Kuhajte poklopljeno oko 30 minuta 

6. korak

U multipraktiku s pričvršćenim diskom za ribanje naribajte sir Gruyère.

7. korak

Narežite kruh i po njemu posipajte sir. Kruh stavite pod roštilj dok se sir ne otopi, počne stvarati mjehuriće i dok lagano ne poprimi smeđu boju. 

8. korak

Juhu poslužite u dubokim zdjelicama i posipajte s kriškama kruha.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.