Prethodna stranica
Brzo i lako

Gratinirano povrće

Gratinirano povrće jednostavno je, zdravo i kremasto jelo koje ćete obožavati.

Počnite s s kuhanjem

Detalji

12

Sastojci

7

Koraci

Vrijeme

10'

Priprema

80'

Kuhanje

90'

Ukupno

Sastojci

Koliko porcija?

  • 2.5šarene mrkve
  • 1.5pastrnjak
  • 0.5batat
  • 60 gparmezan
  • 15 gmaslac, narezan na kockice
  • 1.5prstohvat majčine dušice
  • 225 mlvrhnje
  • 125 mlpunomasno mlijeko
  • 1/2jaje
  • 1/2 čajne žličicesol
  • 1/2 čajne žličicecrni papar
  • 60 gkruh
  • 5šarene mrkve
  • 3pastrnjak
  • 1batat
  • 120 gparmezan
  • 30 gmaslac, narezan na kockice
  • 3prstohvat majčine dušice
  • 450 mlvrhnje
  • 250 mlpunomasno mlijeko
  • 1jaje
  • 1 čajna žličicasol
  • 1 čajna žličicacrni papar
  • 120 gkruh
  • 7.5šarene mrkve
  • 4.5pastrnjak
  • 1.5batat
  • 180 gparmezan
  • 45 gmaslac, narezan na kockice
  • 4.5prstohvat majčine dušice
  • 675 mlvrhnje
  • 375 mlpunomasno mlijeko
  • 1.5jaje
  • 1,5 čajna žličicasol
  • 1,5 čajna žličicacrni papar
  • 180 gkruh
Napravite to sada
  • 1. korak

    Ogulite mrkve, pastrnjak i batat. U multipraktik umetnite disk za rezanje i brzinom 2 narežite povrće.

  • 2. korak

    U multipraktik umetnite višenamjensku oštricu od nehrđajućeg čelika i brzinom 1 usitnite sir.

  • 3. korak

    Jednu trećinu narezanog povrća dodajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte povrće trećinom parmezana, maslacem i listovima majčine dušice. Ponovite ovaj postupak dva puta.

  • 4. korak

    Ručno izmiješajte vrhnje, mlijeko, jaje, sol i crni papar. Kremastu smjesu rasporedite preko gratina.

  • 5. korak

    Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 60 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 °C.

  • 6. korak

    U multipraktik umetnite višenamjensku oštricu od nehrđajućeg čelika i pulsnim načinom rada fino usitnite kruh.

  • 7. korak

    Mrvice kruha pospite po vrhu gratina. Pecite još 20 minuta bez folije.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Gratinirano povrće

1. korak

Ogulite mrkve, pastrnjak i batat. U multipraktik umetnite disk za rezanje i brzinom 2 narežite povrće.

2. korak

U multipraktik umetnite višenamjensku oštricu od nehrđajućeg čelika i brzinom 1 usitnite sir.

3. korak

Jednu trećinu narezanog povrća dodajte u vatrostalnu posudu. Prekrijte povrće trećinom parmezana, maslacem i listovima majčine dušice. Ponovite ovaj postupak dva puta.

4. korak

Ručno izmiješajte vrhnje, mlijeko, jaje, sol i crni papar. Kremastu smjesu rasporedite preko gratina.

5. korak

Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 60 minuta u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 °C.

6. korak

U multipraktik umetnite višenamjensku oštricu od nehrđajućeg čelika i pulsnim načinom rada fino usitnite kruh.

7. korak

Mrvice kruha pospite po vrhu gratina. Pecite još 20 minuta bez folije.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.