ŠTO JE ESPRESSO MACCHIATO?
Espresso Macchiato na talijanskom znači „obojen” ili „umrljan” espresso. U čašu se prvo ulijeva espresso, a zatim mala količina zagrijanog mlijeka i pjene. Odličan je izbor za one koji vole bogate, odvažne okuse!
1. korak
S pomoću cjevčice za paru izradite mliječnu pjenu dok ne postane „mikropjena” koja je volumenom gotovo dvostruko veća od samog mlijeka.
2. korak
Pripremite dozu espressa u svojoj omiljenoj šalici.
3. korak
Na espresso stavite malo mliječne pjene.
4. korak
Dodajte malo kakaa po želji i poslužite.
Savjet
Ako želite verziju bez mliječnih sastojaka, upotrijebite zobeno mlijeko.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
ŠTO JE ESPRESSO MACCHIATO?
Espresso Macchiato na talijanskom znači „obojen” ili „umrljan” espresso. U čašu se prvo ulijeva espresso, a zatim mala količina zagrijanog mlijeka i pjene. Odličan je izbor za one koji vole bogate, odvažne okuse!
1. korak
S pomoću cjevčice za paru izradite mliječnu pjenu dok ne postane „mikropjena” koja je volumenom gotovo dvostruko veća od samog mlijeka.
2. korak
Pripremite dozu espressa u svojoj omiljenoj šalici.
3. korak
Na espresso stavite malo mliječne pjene.
4. korak
Dodajte malo kakaa po želji i poslužite.
Savjet
Ako želite verziju bez mliječnih sastojaka, upotrijebite zobeno mlijeko.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun