Prethodna stranica
Zdravo

Curry od krumpira, cvjetače i mahuna

U tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i sotirajte luk i češnjak s 1/4 čajne žličice soli oko 5 minuta, sve dok luk ne postane mek i proziran i počne dobivati smeđu boju. Pustite da se malo ohladi.

Počnite s s kuhanjem

Alati

Detalji

20

Sastojci

9

Koraci

Sastojci

  • 2velike žlice ulja sjemenki grožđa ili ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 300 gžuti luk narezan na kockice
  • 2čajne žličice usitnjenog češnjaka (6 češanja srednje veličine)
  • 1 ½čajne žličice morske soli
  • 1limenka neslanih narezanih rajčica
  • 70 gsirovi neslani indijski oraščići
  • 2velike žlice usitnjenog svježeg đumbira (komad od 2,5 cm)
  • 1velika žlica svježeg limunovog soka, dodati još po želji
  • 1čajna žličica garam masale
  • 1čajna žličica mljevenog kumina
  • ½čajna žličica kurkume
  • ½čajna žličica kajenskog papra
  • ½čajna žličica mljevenog žutog senfa
  • ½čajna žličica mljevenog korijandera
  • ¼čajna žličica mljevenog cimeta
  • 480 mlfiltrirana voda, dodati više prema potrebi.
  • 320 goguljen krumpir narezan na kockice
  • 210 gmali vrhovi cvjetače
  • 250 grezane mahune (komadi od 2,5 centimetra)
  • 10 gsitno sjeckani svježi korijandar
Napravite to sada
  • 1. korak

    U tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i sotirajte luk i češnjak s 1/4 čajne žličice soli oko 5 minuta, sve dok luk ne postane mek i proziran i počne dobivati smeđu boju. Pustite da se malo ohladi.

  • 2. korak

    U vrč blendera KitchenAid® Power Plus® stavite mješavinu od kuhanog luka, rajčice iz konzerve i njezinog soka, indijskih oraščića, đumbira, limunovog soka, garam masale, kumina, kurkume, kajenskog papra, senfa, korijandera, cimeta i 1 čajne žličice soli.

  • 3. korak

    Dobro zatvorite poklopac i procesirajte 30 do 60 sekundi na promjenjivoj brzini 10 dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

  • 4. korak

    U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte mješavinu iz blendera i kružnim pokretima miješajte oko minutu sve dok se potpuno ne ugrije i ne počne krčkati i dok ne počne širiti ugodan miris.

  • 5. korak

    Dodajte krumpir narezan na kocke i kuhajte ga 15 minuta, miješajući ga otprilike svaku minutu tako da se mješavina ne bi zalijepila, dodajući 1/4 šalice (60 ml) od 2 šalice filtrirane vode (ili više) prema potrebi kada se mješavina zgusne i počne se lijepiti za površinu.

  • 6. korak

    Dodajte cvjetaču i zelene mahune i kuhajte ih još 30 minuta dodajući 1/4 šalice preostale filtrirane vode (ili više) prema potrebi.

  • 7. korak

    Nakon što se povrće skuha po vašem ukusu, maknite ga s vatre i u njega umiješajte korijandar.

  • 8. korak

    Dodajte soli i limunovog soka po želji.

  • 9. korak

    Poslužite kao preljev za rižu, kvinoju, proso (ili drugu žitaricu po vašem izboru) te pospite korijandrom.

NAŠA NAJOMILJENIJA JELA

Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.

Curry od krumpira, cvjetače i mahuna

1. korak

U tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i sotirajte luk i češnjak s 1/4 čajne žličice soli oko 5 minuta, sve dok luk ne postane mek i proziran i počne dobivati smeđu boju. Pustite da se malo ohladi.

2. korak

U vrč blendera KitchenAid® Power Plus® stavite mješavinu od kuhanog luka, rajčice iz konzerve i njezinog soka, indijskih oraščića, đumbira, limunovog soka, garam masale, kumina, kurkume, kajenskog papra, senfa, korijandera, cimeta i 1 čajne žličice soli.

3. korak

Dobro zatvorite poklopac i procesirajte 30 do 60 sekundi na promjenjivoj brzini 10 dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.

4. korak

U veliki lonac na srednje jakoj vatri dodajte mješavinu iz blendera i kružnim pokretima miješajte oko minutu sve dok se potpuno ne ugrije i ne počne krčkati i dok ne počne širiti ugodan miris.

5. korak

Dodajte krumpir narezan na kocke i kuhajte ga 15 minuta, miješajući ga otprilike svaku minutu tako da se mješavina ne bi zalijepila, dodajući 1/4 šalice (60 ml) od 2 šalice filtrirane vode (ili više) prema potrebi kada se mješavina zgusne i počne se lijepiti za površinu.

6. korak

Dodajte cvjetaču i zelene mahune i kuhajte ih još 30 minuta dodajući 1/4 šalice preostale filtrirane vode (ili više) prema potrebi.

7. korak

Nakon što se povrće skuha po vašem ukusu, maknite ga s vatre i u njega umiješajte korijandar.

8. korak

Dodajte soli i limunovog soka po želji.

9. korak

Poslužite kao preljev za rižu, kvinoju, proso (ili drugu žitaricu po vašem izboru) te pospite korijandrom.

Moj popis želja

Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.

Unesite svoj korisnički račun

Odaberite drugi proizvod

Usporedi

Usporedi proizvode

Ne možete kupiti više od 3 proizvoda. Uklonite jedan proizvod prije nego što dodate drugi.