1. korak
Biskvit: u zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom žičanom pjenjačom dodajte bjelanjke. Miješajte brzinom 10 dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Postupno dodajte šećer u prahu tijekom miješanja. Dodajte žumanjke i nastavite miješati dok se sastojci potpuno ne povežu.
2. korak
Pričvrstite nastavak sa sitom i vagom i prosijte brašno u zdjelu brzinom 4. Nemojte ukloniti žičanu pjenjaču, na taj će se način brašno postupno umiješati u smjesu s jajima.
3. korak
Odrežite komad papira za pečenje i stavite ga na dno kalupa za tortu. Kalup za tortu namastite uljem u spreju.
4. korak
Kalup napunite 2/3 do gornjega dijela kalupa. Poravnajte površinu.
5. korak
Pecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 160 °C oko 40 – 45 minuta (kada štapić gurnete u biskvit, mora biti čist). Ostavite biskvit neka se ohladi.
6. korak
Glazura od maslaca: s nastavkom sa sitom i vagom prosijte šećer u prahu u zdjelu brzinom 4. Stavite sa strane.
7. korak
U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom ravnom mutilicom stavite omekšali maslac. Maslac miješajte brzinom 4.
8. korak
Ručicu za upravljanje brzinom postavite na 8 i postupno dodajte prosijani šećer u prahu. Ostavite maslac i šećer u prahu neka povežu u kremu prije nego dodate još. Dodajte punomasno mlijeko i miješajte dok se sve dobro ne poveže.
9. korak
Glazuru od maslaca podijelite na 3 jednaka dijela. Jedan dio ostavite u zdjeli samostojećeg miksera. Dodajte crvenu jestivu boju i miješajte dok ne dobijete ujednačenu boju.
10. korak
Uzmite 3 vrećice za ukrašavanje i svaku napunite s dijelom glazure od maslaca. Jednu vrećicu za ukrašavanje s glazurom od maslaca stavite sa strane.
11. korak
Odrežite vrhove vrećica za ukrašavanje i dvije vrećice s crvenom i bijelom bojom umetnite u drugu, a zatim ih istisnite. Odrežite vrh.
12. korak
Biskvit razrežite na 3 jednaka sloja. Dvobojnu glazuru od maslaca istisnite na biskvit, počevši od sredine biskvita (možete upotrijebiti i okretni pladanj kako biste lakše istisnuli kremu na biskvit).
13. korak
Drugi sloj biskvita stavite na glazuru od maslaca.
14. korak
Ponovite i stavite posljednji sloj biskvita na vrh (obavezno ga postavite naopako na vrh kreme).
15. korak
Preostalim dijelom bijele glazure od maslaca premažite vrh i bočne strane torte.
16. korak
Gornji dio ukrasite zdrobljenim lizalicama. U gornji sloj torte umetnite dvije lizalice.
NAŠA NAJOMILJENIJA JELA
Podijelite oduševljenje tim iskušanim i testiranim receptima od kojih će vam rasti zazubice. Obožavani od kuhara u svakom domu, oni će izmamiti zadovoljne osmijehe na lica uzvanika na vašoj večeri, baš kao i njihovi okusi.
1. korak
Biskvit: u zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom žičanom pjenjačom dodajte bjelanjke. Miješajte brzinom 10 dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Postupno dodajte šećer u prahu tijekom miješanja. Dodajte žumanjke i nastavite miješati dok se sastojci potpuno ne povežu.
2. korak
Pričvrstite nastavak sa sitom i vagom i prosijte brašno u zdjelu brzinom 4. Nemojte ukloniti žičanu pjenjaču, na taj će se način brašno postupno umiješati u smjesu s jajima.
3. korak
Odrežite komad papira za pečenje i stavite ga na dno kalupa za tortu. Kalup za tortu namastite uljem u spreju.
4. korak
Kalup napunite 2/3 do gornjega dijela kalupa. Poravnajte površinu.
5. korak
Pecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 160 °C oko 40 – 45 minuta (kada štapić gurnete u biskvit, mora biti čist). Ostavite biskvit neka se ohladi.
6. korak
Glazura od maslaca: s nastavkom sa sitom i vagom prosijte šećer u prahu u zdjelu brzinom 4. Stavite sa strane.
7. korak
U zdjelu samostojećeg miksera s pričvršćenom ravnom mutilicom stavite omekšali maslac. Maslac miješajte brzinom 4.
8. korak
Ručicu za upravljanje brzinom postavite na 8 i postupno dodajte prosijani šećer u prahu. Ostavite maslac i šećer u prahu neka povežu u kremu prije nego dodate još. Dodajte punomasno mlijeko i miješajte dok se sve dobro ne poveže.
9. korak
Glazuru od maslaca podijelite na 3 jednaka dijela. Jedan dio ostavite u zdjeli samostojećeg miksera. Dodajte crvenu jestivu boju i miješajte dok ne dobijete ujednačenu boju.
10. korak
Uzmite 3 vrećice za ukrašavanje i svaku napunite s dijelom glazure od maslaca. Jednu vrećicu za ukrašavanje s glazurom od maslaca stavite sa strane.
11. korak
Odrežite vrhove vrećica za ukrašavanje i dvije vrećice s crvenom i bijelom bojom umetnite u drugu, a zatim ih istisnite. Odrežite vrh.
12. korak
Biskvit razrežite na 3 jednaka sloja. Dvobojnu glazuru od maslaca istisnite na biskvit, počevši od sredine biskvita (možete upotrijebiti i okretni pladanj kako biste lakše istisnuli kremu na biskvit).
13. korak
Drugi sloj biskvita stavite na glazuru od maslaca.
14. korak
Ponovite i stavite posljednji sloj biskvita na vrh (obavezno ga postavite naopako na vrh kreme).
15. korak
Preostalim dijelom bijele glazure od maslaca premažite vrh i bočne strane torte.
16. korak
Gornji dio ukrasite zdrobljenim lizalicama. U gornji sloj torte umetnite dvije lizalice.
Morate se prijaviti kako biste koristili svoj popis želja.
Unesite svoj korisnički račun